Comisar de poliție de la Crimă Organizată, reținut de DNA pentru că a dat informații secrete și înregistrări dintr-un dosar penal

Data actualizării: Data publicării:
sigla Direcției Naționale Anticorupție
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA au reținut miercuri un comisar de poliție de la Brigada de combatere a criminalității organizate, pe care îl acuză că dădea unor persoane neautorizate informații secrete și înregistrări dintr-un dosar penal. Inculpatul va fi dus azi la tribunal, cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii DNA au dispus miercuri punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Marius Coriolan Andrica, „pentru săvârșirea infracțiunilor de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în formă continuată, și transferul neautorizat de date informatice”.

Potrivit procurorilor, „în perioada aprilie-iunie 2024, inculpatul, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Direcției de combatere a criminalității organizate, Brigada de combatere a criminalității organizate București, Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov, fiind delegat să efectueze cercetări într-un dosar penal, în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru o altă persoană, martor în cauză, ar fi pus la dispoziție înregistrări ale discuțiilor purtate de un fost partener de afaceri al martorului cu terțe persoane, și i-ar fi permis accesul acestuia la informații ce nu sunt destinate publicității”.

Aanchetatorii au stabilit că Marius Coriolan Andrica „i-ar fi înmânat martorului un hard disk conținând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice purtate de fostul partener de afaceri cu terțe persoane, înregistrări rezultate în urma unor activități de supraveghere tehnică desfășurate în respectivul dosar penal”.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar azi urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA mai precizează că „punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri