Actualizare: Biroul Permanent a transmis, luni, Comisie Juridice a Senatului cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. Şedinţa Comisiei Juridice a fost programată pentru săptămâna viitoare, urmând ca Bodog să fie audiat de senatorii jurişti.
„Comisia juridică, în cel mult cinci zile, trebuie să facă un raport. Noi am transmis Comisiei juridice şi am şi votat programul pentru săptămâna viitoare al Comisiei juridice. Deci, noi am transmis astăzi, începând de mâine curg cinci zile”, a precizat vicepreşedintele Senatului, social-democratul Nicolae Moga, la finalul şedinţei Biroului Bermanent.
Biroul Permanent al Senatului discută, luni, cererea DNA de ridicarea a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, suspectat de săvârşirea unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie legate de modalitatea în care ar fi angajat o consilieră în perioada mandatului său.
Confrom procedurii, Biroul Permanent va înainta cererea DNA către Comisia Juridică a Senatului care urmează să îl audieze pe Bodog şi să redacteze un raport. Abia după raportul Comisiei Juridice, solicitarea DNA de ridicare a imunităţii va fi dezbătută şi votată în plenul Senatului.
Cum Parlamentul a intrat în vacanţă, solicitarea DNA nu va avea un răspuns până cel puţin în luna septembrie, când senatorii se întrorc la muncă. La ultima cerere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintată Senatului, în care se solicita ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, procedura a durat mai bine de 7 luni, din noiembrie 2018, până în iunie 2019 când Senatul a respins solicitarea procurorilor.
Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României - Senat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunță Ministerul Public.
Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a declarat joi, pentru Agerpres, că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o.