Ce spune denunțătoarea lui Beuran despre mita de 10.000 de euro dată medicului într-o cutie de cadou
Chirurgul Mircea Beuran a fost trimis în arest la domiciliu pentru luare de mită, după ce o subalternă de la Floreasca l-a denunțat pe celebrul medic la DNA luna trecută. Anchetatorii au adus pe masa instanței și înregistrări care ar demonstra că a primit 10.000 de euro ca să scoată la concurs un post de asistent universitar. Nu a făcut-o, timp de un an, așa că medicul, care s-ar fi împrumutat la bancă pentru a plăti așa-zisul comision, a mers acum să se plângă procurorilor.
După o noapte petrecută în Arestul Central al Poliției Capitalei și un proces fulger la Tribunalul București, Mircea Beuran a aflat că va fi arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Așa că, însoțit de fiica sa, a plecat rapid către locuința din localitatea Ciolpani, de lângă București.
Cu 24 de ore mai devreme, procurorii și polițiștii îl ridicau de acasă, împreună cu mai multe documente necesare în ancheta în care este vizat direct.
Celebrul chirurg a ajuns subiect de dosar penal după ce a fost denunțat, chiar în ziua în care dădea declarații la Poliția Capitalei în dosarul pacientei sale care a ars pe masa de operații la Spitalul Floreasca.
Reporter: I-ați dat acești bani, 10.000 de euro?
Medic, denunțătoarea lui Mircea Beuran: Da, evident, nu așa spun declarațiile?
Reporter: De ce era nevoie să dați acești bani, altfel nu se făceau angajări?
Medic, denunțătoarea lui Mircea Beuran: Bineînțeles că dacă nu eram nevoită să fac acest lucru nu l-aș fi făcut!
Procurorii spun că, inițial, femeia s-ar fi adresat chiar rectorului Universității de Medicină din București, însă Ionel Sinescu i-ar fi spus să meargă direct la Mircea Beuran, care conducea, în decembrie 2018, Catedra 10 Chirurgie de la Universitate, dar și Secția de specialitate de la Spitalul Floreasca. Acolo ar fi încasat și banii, camuflați într-o cutie de cadou. Anchetatorii au susținut în instanță că toate acestea sunt motive suficiente pentru a lua o măsură preventivă în cazul medicului, deoarece suspiciunile întăresc neîncrederea în sistemul public de sănătate.
„Se va observa și gravitatea faptei săvârşite, constând în "vânzarea" unui post de asistent universitar de către însuși cel care conduce Departamentul 10 Chirurgie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" și care ar fi trebuit să aibă, mai mult decât oricine, criterii care privesc exclusiv performanța, iar nu "vânzarea-cumpărarea", contra unor sume de bani, a posturilor în mediul universitar și în domeniul medical”, se arată în referatul de arestare întocmit de DNA.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News