Trei ani au fost suficienţi ca Ministerul Apărării Naţionale să piardă aproape un milion de dolari. Schimbul de terenuri pe care instituția l-a făcut cu George Becali nu ar fi fost posibil fără semnătura celui care se afla în fruntea ministerului. Deputat şi fost ministru al Internelor şi al Justiţiei, Victor Babiuc a venit la Apărare în 1997.
Cariera politică a lui Victor Babiuc după 1990:
-1997-2000: ministrul Apărării Naţionale
-deputat în perioada 1990-2004
-1990: ministrul Justiţiei
-1991: ministrul de Interne
La doar un an de la instalare a semnat primul document care atesta schimbul terenurilor. Pentru început 8,80 de hectare. Şi cum era nevoie de o justificare pentru acest lucru, în joc a intrat şi Dumitru Cioflină. El fusese numit şef al Armatei Române în 1991, după ce a fost secretar de stat în acelaşi minister. Generalul a fost decorat prin ordinul preşedintelui american pentru rolul avut în modernizarea Armatei Române.
Cariea politică a lui Dumitru Cioflină după 1990:
-1991: secretar de stat în Ministerul Apărării
-1991-1997: şeful Statului Major General
-1997-2000: comandantul Academiei Militare
Procurorii spun că Dumitru Cioflină ar fi cerut amplasarea unei unitati speciale la Ştefănesti, ca să poată justifica terenul schimbat cu George Becali. Doar că unitatea nu a mai fost construită niciodată. Un an mai târziu, alte 20 de hectare din Voluntari-Pipera intrau în proprietatea lui George Becali, în schimbul unui alt teren, în aceeaşi localitate.
Scandalul schimbului de terenuri nu este singurul scandal imobiliar din Ministerul Apărării.
„Eu consider ca am procedat legal”, afirmă Corneliu Dobrițoiu.
Ultimul pe lista procurorilor DNA este nimeni altul decât fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, alături de alţi șapte generali din Armata Română. Ei sunt acuzaţi că s-ar fi folosit de influenţa pe care o aveau ca să poată cumpara la preţuri derizorii apartamente destinate personalului MapN.
Un alt exemplu de afacere paguboasă cu terenurile Armatei a fost iniţiat în 2010 și avea ca scop construcţia de locuinţe pentru tineri şi pentru angajaţii Ministerului în 15 judeţe şi în Capitală. Au trecut trei ani şi nu a fost săpată nici măcar o singură fundaţie pentru un bloc. La conducerea instituției se afla atunci Gabriel Oprea.