Birchall, despre abrogarea recursului compensatoriu: Șmecheriile Comisiei Iordache trebuie să dispară

Data publicării:
Inquam Photos/George Călin
Inquam Photos/George Călin

Ana Birchall a afirmat, marți, că prin abrogarea recursului compensatoriu în Parlament, "șmecheriile" introduse de Comisia condusă de Florin Iordache, care au făcut ”atât de mult rău”, să dispară "odată pentru totdeauna", potrivit Mediafax.

"Astăzi, colegii deputați din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat în favoarea abrogării recursului compensatoriu. Mâine, legea va merge la votul final și sper să fie adoptată astfel încât șmecheriile introduse de Comisia Specială Iordache, și care au făcut atât de mult rău, să dispară, cel puțin pentru viitor, odată pentru totdeauna!", a scris fostul ministru al Justiției Ana Birchall, marți, pe pagina sa de Facebook.

Ana Birchall a mai scris că votul din Parlament pentru abrogarea recursului compensator trebuie privită ca pe o readucere a justiției "pe făgașul normal".

"Românii au dreptul și trebuie să se simtă din nou protejați, iar această decizie, pe care am susținut-o din primele discuții pe care le-am avut pe această temă, este un pas important pentru recâștigarea încrederii fiecărui roman în justiția din România! Îi rog pe colegii din Parlamentul României să privească acest vot ca pe o readucere a justiției din România pe făgașul normal și să demonstreze că nu au participat la acele lovituri mișelești împotriva justiției", a conchis Birchall.

Abrogarea recursului compensatoriu, adoptată în unanimitate de Comisia Juridică. Urmează votul în plenul Camerei Deputaților

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu.

Proiectul, inițiat de 10 deputați PNL în februarie, prevede abrogarea legii recursului compensatoriu. Proiectul a fost respins de Senat, prim for legislativ sesizat, pe 11 iunie.

Deputații vor dezbate în plen acest proiect sub rezerva primirii raportului de la comisia juridică.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri