„Astăzi, 31 martie 2016, doamna procuror Luminiţa Palade, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi sistemului judiciar în ansamblul său.
Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de domnul deputat în cadrul interviului difuzat în cadrul „Ştirilor” postului de televiziune „B1 TV” în data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa Plenului Parlamentului României în data de 30 martie 2016”, se arată în comunicatul CSM.
Discursul lui Sebastian Ghiță în Parlament:
„Aceste lucruri se întâmplă pentru a mă forța să devin denunțător. Pe cine credeți că mi se sugerează să denunț? Pe Ponta. Nu am nimic de denunțat despre activitatea lui Victor Ponta.
„Vedeta acestui dosar e denunțătorul Alexe, un interlop arestat de șase ori, acuzat de trafic de droguri, proxenetism, port ilegal de armă, contrabandă și șantaj, care după ce a fost anchetat și arestat acum trei ani, a avut o revelație. Vă rog să respingeți reținerea și arestarea mea.
„Vă rog să arătaţi că Parlamentul respinge metoda arestărilor ca mijloc de presiune asupra funcţionării democratice a statului. Ideea că un parlamentar este deasupra legii este falsă. Votul de astăzi, ca şi în alte situaţii, nu va însemna blocarea justiţiei, ci respingerea fermă a unei practici abuzive: arestarea înaintea judecării. Scopul presiunii este cel care mulţi dintre dumneavoastră îl şoptiţi pe culoare, în familii, cu prietenii - instaurarea fricii prin hărţuire şi folosirea arestării ca instrument modern de tortură pentru a obţine noi denunţuri.
„Trăim astăzi într-o Românie în care preşedintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care soţia sa îl poate avea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, e ameninţat pe surse cu dosare şi percheziţii. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru, (...) procurorul general a fost demis cu un dosar penal, şefi de servicii de informaţii au dosare penale.”
Citiți și