Firma fusese prinsă cu o evaziune fiscală de circa 4 milioane de lei în perioada 2013-2015 prin înregistrarea în evidența contabilă a unor documente justificative care nu aveau la bază operațiuni reale. În timpul verificărilor ANAF, contabilul i-a propus unui inspector antifraudă 20.000 de euro mită încercând astfel să-l determine să consemneze în actul de control obligații fiscale suplimentare mai mici decât cele datorate în realitate.
Inspectorul antifraudă a semnalat conducerii DGAF tentativa de dare de mită și ulterior au fost sesizați procurorii DNA, care au preluat și instrumentat cazul. Inspectorul a devenit martor-denunțător, potrivit DNA:
„În data de 12 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei, i-a promis suma de 20.000 euro unei persoane cu funcția de inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă București (martor denunțător în cauză), astfel ca, în schimb, funcționarul public să constate un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragere de la plata obligațiilor fiscale, față de cel estimat prin actul de control care era de 4.000.000 lei. În același scop, în data de 21 aprilie 2016, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, inculpata Radu Mădălina, administrator de fapt al societății, i-a dat martorului denunțător o primă tranșă de 49.600 lei. În aceeași zi, după primirea primei tranșe, inculpații Coca Adrian Andrei și Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), față de 4.000.000 lei după cum se estima. Ulterior, în data de 26 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei din i-a dat efectiv martorului denunțător, suma de 40.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă. Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcției Naționale Anticorupție de către martorul denunțător imediat după ce au fost primite de la inculpați”, se arată într-un comunicat al DNA.