Video Iohannis: „Sfârşitul de mandat nu e liniştit, nici cu multe certitudini”. Ce spune președintele despre preluarea funcției de premier

Data actualizării: Data publicării:
ROMANIA BUCHAREST EUROPEAN PARLIAMENT ELECTIONS VOTING
Președintele a răspuns că persoana sa nu este relevantă după încheierea mandatului. Sursa foto: Profimedia Images

Klaus Iohannis a fost întrebat sâmbătă, în timpul vizitei cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dacă ar accepta funcția de premier în cazul în care viitorul președinte îl va ruga să organizeze un nou Guvern. Președintele a răspuns că persoana sa nu este relevantă după încheierea mandatului.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns: Acesta a răspuns: „Îmi doresc să duc mandatul pe care l-am primit de la români la bun sfârșit. Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului și nu cred că are vreo valoare publică să discutăm acum despre ce voi face eu sau nu voi face eu după 21 decembrie. Vom vedea atunci.”

Totodată, președintele României Klaus Iohannis, a mai fost întrebat dacă va prelua o funcție înaltă la nivel european. Răspunsul președintelui a fost: „Vom trăi și vom vedea, e un răspuns clasic pentru astfel de situații.”

Marcel Ciolacu a anunțat, după prima ședință de luni a noii conduceri a PSD, că vrea să fie instalat noul Executiv pe 23 decembrie. „Eu nu văd altă coaliție de guvernare decât cu PNL”, a afirmat premierul și a adăugat că nu răspunde declarațiilor vicepreședintelui PNL Adrian Cozma care a solicitat convocarea BPN al liberalilor pentru a decide ieșirea urgentă din coaliție.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri