Inițiativă turistică inedită în Italia. Țara îi ajută pe toți cei cu origini italiene să își găsească rădăcinile

Data publicării:
Italy has the largest artistic heritage in the world with 3,400 museums, archaeological parks and 43 UNESCO sites.
O inițiativă turistică inedită a fost adoptată de Italia. Este vorba despre o platformă care îi ajută pe cei cu origini italiene să își găsească strămoșii. Sursa foto: Profimedia Images

O inițiativă turistică inedită a fost adoptată de Italia. Este vorba despre o platformă care îi ajută pe cei cu origini italiene să își găsească strămoșii. Platforma se numește Italea, potrivit Forbes.

Deși mulți călători vin în Italia în căutarea orașelor uimitoare, lucrurile s-ar putea schimba. Un număr tot mai mare de vizitatori cu moștenire italiană (60 până la 80 de milioane de persoane din întreaga lume își pot revendica descendența) caută dincolo de itinerariul tipic de vacanță pentru a planifica călătorii care îi vor ajuta să se conecteze cu "rădăcinile" lor.

În Statele Unite, italienii reprezintă al cincilea grup de strămoși ca mărime. În anii de maximă emigrație, mulți italieni s-au stabilit și în Brazilia, Argentina, Canada, Australia și diverse țări europene.

În ce constă inițiativa care promovează găsirea „rădăcinilor”

Pentru a-i ajuta pe cei cu descendență italiană să se conecteze cu istoriile lor de familie de demult, Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia a dezvoltat o platformă numită Italea, disponibilă în patru limbi. Giovanni Maria De Vita, un consilier din cadrul ministerului care conduce proiectul Italea a spus pentru sursa citată că obiectivul este de a sprijini "fiecare etapă a călătoriei de redescoperire - de la cercetarea istorică a familiei la organizarea experiențelor personale de călătorie în Italia".

Platforma are filiale în toate regiunile din Italia

Italea are filiale în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale Italiei (în plus față de platforma națională), sprijinite de experți în genealogie, designeri de turism și ghizi turistici pentru a-i ajuta pe turiștii care își cunosc strămoșii să ajungă la moștenirea lor. Consilierul De Vita remarcă faptul că site-ul Italea a înregistrat peste 75.000 de înregistrări în cele șase luni de la lansare.

Potrivit lui De Vita, rapoartele guvernamentale privind călătoriile estimau, înainte de pandemie, că turismul de rădăcini reprezenta între 10 și 15% din totalul turismului în Italia. Deși datele pentru 2023 nu au fost încă confirmate, el spune că primele estimări sugerează o creștere semnificativă, de până la 11% față de 2019.

Italia a desemnat anul 2024 drept „anul turismului rădăuțean în lume”

Italia a desemnat anul 2024 drept "anul turismului rădăuțean în lume", care, pe lângă debutul site-ului, a fost marcat de o serie de evenimente culturale în peste 800 de orașe mici din întreaga țară. Platforma Italea a fost, de asemenea, prezentată în diferite orașe din SUA, precum și în Toronto, Montevideo, São Paulo și Melbourne. În orașul New York, aceasta va fi prezentată în perioada 9-15 octombrie.

Platforma Italea oferă, de asemenea, sugestii cu privire la modul de a începe o căutare (multe înregistrări sunt acum disponibile online). Printre locurile de vizitat se numără FamilySearch.org, un site genealogic gratuit cu resurse extinse, și Portalul strămoșilor, sau "Portale Antenati", cu o mare colecție de registre civile italiene.

Sursa citată mai arată că numărul străbunicilor se dublează cu fiecare generație, astfel încât fiecare persoană ar putea găsi 128 de stră-străbunici.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum îți dai seama care sunt roșii românești în supermarket. Diferențele față de roșiile din Turcia, la ce să...
Digi FM
Sofia Vicoveanca, despre onorariile pe care le ia la evenimente: „Niciodată n-am cerut mult, am fost o copilă...
Pro FM
Selena Gomez, reacție după ce fanii i-au reproșat că se victimizează pentru că nu poate avea copii: „Lăsați-o...
Film Now
Halle Berry, dezvăluiri despre fiica ei adolescentă: „A murit și o parte din mine atunci!” Cu ce problemă s-a...
Adevarul
Directoarea companiei din Budapesta conectată cu explozia pagerelor din Liban a primit amenințări, a...
Newsweek
2.000.000 pensionari iau pensie mai mare cu 100 de lei în octombrie. De ce intră pe card mai devreme
Digi FM
Cum a rămas un bătrân fără pensia pe o lună, 5 000 de lei, bani pe care tocmai îi scosese de la bancomat...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...