Încă două zile libere pentru bugetari. Vor începe lucrul în 2025 pe 8 ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
calendar_2025

Bugetarii vor începe să muncească în 2025 pe 8 ianuarie, conform unui proiect de hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Muncii, care prevede că zilele de 3 ianuarie și 2 mai 2025 vor fi zile libere.

Dacă ziua de 3 ianuarie va fi liberă, se va face punte între zilele de 1 și 2 ianuarie și cele de 4 și 5 ianuarie, care pică în weekend. Și, dat fiind, că și zilele de 6 și 7 ianuarie sunt libere, bugetarii vor începe anul 2025 pe 8 ianuarie, într-o zi de miercuri.

Ziua de 2 mai 2025, propusă de asemenea să fie zi liberă, ar urma să facă punte între ziua de 1 mai și weekendul 3-4 mai.

"Pentru per sonalul din sistemul bugetar, zilele de 3 ianuarie și 2 mai 2025 se stabilesc ca zile
libere. Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituțiile şi autoritățile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2025, respectiv 31 mai 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei autorități şi instituții publice", se arată în hotărâre.

Unde nu se aplică prevederile proiectului

  • Pevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.
  • Prevederile art. 1 nu se aplică magistrațilorşi celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 3 ianuarie și 2 mai 2025 și nici participanților în aceste procese.
  • În zilele de 3 ianuarie și 2 mai 2025, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.
  • Operațiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților Trezoreriei Statului în datele de 3 ianuarie și 2 mai 2025, se înregistrează în contabilitatea acestor unități cu aceleași date.
  • Operațiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților Trezoreriei Statului în datele de 3 ianuarie și 2 mai 2025 se înregistrează în contabilitatea structurilor cu atribuții în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanțelor în aceleași date, iar în contabilitatea unităților teritoriale ale Trezoreriei Statului cu ziua lucrătoare următoare fiecărei zile prevăzute la art.1 alin.(1). Prin ordin al ministrului finanțelor poate fi stabilită și desfășurarea altor operațiuni prin Trezoreria Statului.
  • Unitățile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 3 ianuarie și 2 mai 2025 au scadență la obligațiile de plată aferente convențiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadențarelor de plată anexate acestora la convențiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestor date.

Editor : B. G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un rus a fost găsit după 2 luni și jumătate plutind în derivă pe mare. A supraviețuit în tot acest timp...
Digi FM
Monica Bîrlădeanu, prima apariție publică după nunta cu Valeriu Gheorghiță. Actrița și-a cucerit fanii: „Ești...
Pro FM
Bebe Rexha e cu gândul la vară și pozează într-un costum de baie cu decolteu generos, cu vântul în păr. E mai...
Film Now
Cum arată „Xena” în 2024, la 56 de ani. Lucy Lawless, de nerecunoscut la două decenii de la încheierea...
Adevarul
Legătura șocantă între COVID și atacurile de cord. Tot mai multe tinere sănătoase fac infarct
Newsweek
Casa de pensii, veste proastă pentru sute de mii de pensionari. Sistemul nu merge, sunt întârzieri
Digi FM
Matilde, fiica lui Jose Mourinho, s-a căsătorit. Tânăra de 28 de ani, răvășitoare la petrecerea la care au...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
Kate Winslet dezvăluie cine este actrița ei preferată cu care a lucrat: O persoană incredibil de importantă...
UTV
Salman Khan si Iulia Vantur au fost amenintati cu moartea de unul dintre cei mai periculosi interlopi din...