Video&Foto Imagini dramatice din Vama Veche cu dezastrul lăsat în urmă de furtunile puternice din ultimele zile

Data publicării:
plaja din vama veche după inundații
Plaja din Vama Veche în urma inundațiilor. Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos

Furtunile puternice care au lovit litoralul românesc în ultimele zile au provocat inundații și pagube majore în mai multe localități din județul Constanța. Stațiunea Vama Veche, una dintre cele mai frecventate de pe litoralul țării a fost grav afectată de ploile torențiale.  

 

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a declarat, sâmbătă, că localităţile 2 Mai şi Vama Veche au fost „puternic afectate de furturnile din ultimele două zile”, iar pagubele includ case inundate, plaje distruse şi drumuri complet impracticabile. Acesta a făcut apel către Apele Române ca zonele afectate și care au probleme să nu mai fie închiriate agenților economici în timpul sezonului estival, însă, susține el, potrivit HotNews, solicitările nu au fost nici măcar analizate.

Într-o intervenție la Digi24, șeful DSU Raed Arafat a explicat că până acum s-au desfășurat sute de intervenții. De asemenea, acesta face și o recomandare către populație: să reactiveze Ro-Alert: „Populația să fie atentă la mesajele care se dau pentru a reacționa corect și din timp, înainte să aibă un impact asupra vieții lor”. 

Explicația potopului de pe litoral ar fi că temperaturile extrem de calde ale mării au contribuit la apariția acestuia. Roxana Bojariu, climatolog, a explicat la Digi24 că ciclonul care a lovit puternic litoralul s-a format din cauza creșterii temperaturilor, dar și din cauza schimbărilor climatice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri