Focuri de armă trase „în apropierea” lui Donald Trump la un club de golf din Florida. FBI anchetează „o posibilă tentativă de asasinat”

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, informează Reuters, preluată de news.ro. FBI investighează o „posibilă tentativă de asasinat” împotriva lui Trump, informează CNN.

ACTUALIZARE 01:33 Candidatul republican pentru postul de vicepreședinte, JD Vance, a declarat că a vorbit cu Donald Trump și că acesta se afla „uluitor, într-o stare bună”. JD Vance a precizat că a vorbit cu Trump înainte ca știrea legată de „incidentul de securitate” din Florida să fie făcută publică, precizează CNN.

Coloana oficială a lui Donald Trump a părăsit clubul de golf din Florida după ce agenții Secret Service au identificat și au tras asupra unui trăgător aflat în zona terenului de golf. Suspectul a părăsit zona într-o mașină dar a fost ulterior reținut de forțele de poliție.

A fost găsită o armă de tip AK-47

ACTUALIZARE 01:10 Reprezentanții FBI, Secret Service și ai poliției locale au precizat, într-o conferință comună de presă, că au recuperat dintr-un tufiș, în zona unde a fost văzut principalul suspect, o armă de asalt de tip AK-47 cu lunetă, două rucsacuri și o cameră GoPro, informează BBC.

profimedia-0908021554
Fotografie cu arma de tip AK-47 găsită de autoritățile americane într-un tufiș. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE 00:35 Bărbatul aflat în custodia poliției în urma schimbului de focuri produs în apropierea de zona unde se afla Donald Trump la clubul de golf Trump International Golf Club, din West Palm Beach, Florida, este „relativ calm”, a declarat duminică șeriful local William D. Snyder, citat de CNN.

Snyder a spus că suspectul, al cărui nume nu a fost încă dat publicității, nu era înarmat în momentul în care forțele de ordine l-au arestat. Mașina în care se afla bărbatul este în prezent în custodia FBI.

Posibilul atentator s-a aflat la 300-500 de metri distanță de Donald Trump

ACTUALIZARE 00:29 Un agent Secret Servic a observat „țeava unei puști care ieșea printr-un gard” și a tras asupra suspectului, a declarat șeriful local Ric Bradshaw.

Trăgătorul se afla la o distanță de circa 300-500 de metri de Donald Trump.

FBI: Posibilă „tentativă de asasinat”

ACTUALIZARE LUNI 00:21 FBI a anunțat că „investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat” împotriva lui Donald Trump. Un suspect a fost reținut de poliția locală, după schimbul de focuri produs la un club de golf din West Palm Beach, unde se afla Trump.

Șerficul Ric Bradshaw a declarat că poliția locală a fost alertată la ora 13:30 (ora locală) în legătură cu un schimb de focuri în care au fost implicați agenți ai Secret Service.

„Un martor ne-a spus că a văzut un tip care fugea prin tufișuri și a urcat într-o mașină Nissan neagră”, a spus Bradshaw.

În cele din urmă, suspectul a fost reținut de poliție.

ACTUALIZARE 23:35 Potrivit primelor elemente ale presei locale, ar putea fi şi o dispută între două persoane în apropierea clubului de golf al lui Trump, informează agențiile Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

Încă nu se ştie cine a tras aceste focuri de armă şi cu atât mai puţin dacă fostul preşedinte al Statelor Unite, în vârstă de 78 de ani, ar fi fost ţinta.

ACTUALIZARE 22:06 Serviciul Secret a precizat pe rețeaua X/Twitter că agenții săi colaborează în prezent cu biroului șerifului din Palm Beach în cadrul unei investigații comune referitoare la incident. Secret Service a menționat că focurile de armă s-au auizt înainte de ora 14.00, ora locală, informează CNN.

Știrea inițială:

Echipa de campanie nu a oferit pentru moment alte detalii.

„Președintele Trump e în siguranță după ce s-au auzit focuri de armă în apropierea sa. Nu avem alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump, Steven Cheung, citat de CNN.

Donald Trump juca golf la Trump International Golf Club în West Palm Beach în momentul în care s-au auzit focurile de armă.

Două persoane au făcut schimb de focuri de armă în faţa clubului de golf al lui Trump din Florida, notează New York Post, citând surse din cadrul forţelor de ordine.

„Sursele au declarat că Trump nu a fost nicio clipă în pericol”, a precizat jurnalul.

Pe data de 14 iulie, fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost victima unei tentative de asasinat: Trump a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge pe față, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă. Trump a fost ușor rănit la ureche de un glonț chiar în momentul în care candidatul republican și-a mișcat capul într-o parte.

Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat doborât la pământ de agenţii Secret Service. După câteva clipe, s-a ridicat, înconjurat de agenţii care l-au escortat de la scenă până la maşina lui. El şi-a ridicat pumnul în aer, sfidător, în aplauzele susţinătorilor săi. Donald Trump „este în siguranţă”, a anunţat la scurt timp un purtător de cuvânt al Secret Service, însărcinat cu securitatea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 18 ani de la moartea artistei. Cântăreața ar fi împlinit 57 de ani în...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei