Peste 2.000 de pelerini din întreaga ţară au venit la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi. Credincioşii au evocat drumul parcurs de Iisus Hristos pe muntele Golgota şi au făcut popasuri la cele paisprezece troiţe construite în drumul spre mănăstire.
„Biserica face acest pelerinaj care este foarte constructiv pentru noi creştinii, deoarece rememorăm acest Drum al Crucii, ne ostenim totodată şi noi pe acest drum şi încercăm să ne interiorizăm, să ne gândim şi la păcatele noastre, pentru că Mântuitorul Iisus Hristos pentru păcatele noastre s-a răstignit pe cruce”, a spus părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul.
Pelerinii au împărţit colaci şi dulciuri, pentru sufletele celor adormiţi şi s-au rugat pentru sănătate şi mântuire.
Tineri, bătrâni, suferinzi, nevoiaşi sau oameni în toata puterea au mers şi la Mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa. Credincioşii, unii veniţi din străinătate, au luat apă de la izvorul Sfântului Andrei.
Credincioșii s-au rugat și la cele două cruci de piatră, despre care se spune că ar fi crescut din pământ. Iar oamenii sunt convinşi că dacă beau apă din izvorul Sfântului Andrei, se vindecă de boli. Unii dintre credincioşi au uitat de pioşenie şi s-au îmbulzit la butoaiele cu aghiazmă.
Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a condus procesiunea spre izvorul despre care se spune ca vindeca de boli.
Ziua Crucii a fost sărbătorită şi de turiştii aflaţi la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş. O cruce de metal înaltă cât un bloc de 4 etaje a fost montată pe pe una dintre cele mai înalte culmi din zonă. Constructorii vor amenaja la baza crucii metalice o cameră izolată cu sticlă, unde turiştii vor putea găsi hărţi şi informaţii despre obiectivele de interes din Munţii Făgăraş.