Micii sportivi au ţinut să afle direct de la şefii din minister cine e vinovat pentru situaţia deplorabilă în care a ajuns patinoarul.
„Nu mai avem curent, apă. Gheaţa nu cred că o să o mai vedem anul acesta. N-avem condiţii! Când nu avem gheaţă ne antrenăm pe uscat, facem fotbal, exerciţii”, spunea, miecuri, unul dintre protestatari.
Antrenorii juniorilor spun că momentan nu se mai pune problema performanţei pentru cei 400 de hocheişti şi o sută de patinatori. Oficialii din minister i-au anunţat pe sportivi că peste trei săptămâni vor putea relua antrenamentele. Nu se va aloca însă niciun leu pentru renovare, până când nu se recuperează datoriile de 300.000 de euro care au dus la închiderea complexului.
„Întâi de toate trebuie să identificăm un milion două sute din ceva ce nu avem acum pentru a plăti utilităţile la patinoar”, a explicat Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.
Părinţii însă nu sunt de acord cu desfăşurarea antrenamentelor în condiţii precare, aşa că au găsit singuri soluţii. Plătesc în jur de 300 de lei pe lună la un patinoar privat.
Oficialii din minister spun că Primăria Capitalei vrea să preia patinoarul şi să construiască unul nou în acelaşi loc. Până atunci însă, în Capitală ar putea fi adus pationoarul de la Poiana Braşov, care stă nefolosit din iarna trecută, de la Festivalul Olimpic al Tineretului European.