Pasagerii cursei de Dortmund au fost informaţi că, în loc de ora 11, avionul lor va decola abia la ora 19.00. Întârzierea a picat cum nu se poate mai prost pentru majoritatea călătorilor.
„Lucrez pe un vapor şi vaporul mă aşteaptă deja de opt ore”, spune o persoană, care precizează că dacă decolarea se amână şi mai mult, ar putea să își piardă serviciul.
În schimb, cei 150 de călători ai cursei Charleroi-Cluj s-au trezit că, în loc de destinaţia dorită, au ajuns la Timişoara.
„Foarte greu, chestia e că pleci dintr-un punct şi ajungi la altul. Am dat tură jumătate de oră deasupra Clujului, după care am ajuns aici, am stat o oră în avion şi ni s-a spus că s-ar putea să plecăm iar cu avionul, după care ne-au dat jos”, spune un pasager.
De la Timişoara, oamenii au plecat mai departe spre Cluj cu microbuze şi autocare. Şi nu au singurii nevoiţi să îşi continue cursa pe patru roţi.
„Sunt trei zboruri în total. Destinaţia Arad, cursa de la Bergamo a aterizat la Timişoara, şi alte zboruri de la Cluj Napoca au fost redirecţionate spre Timişoara. E vorba de zborul dintre Londra Lutton şi Charleroi Bruxelles”, a afirmat Marius Chivu, director operaţional Aeroportul Internaţional Timişoara.
Toate aceste curse au fost redirecţionate la Timişoara, pentru că pe aeroportul de aici s-au făcut investiţii serioase în infrastructură, pentru ca efectele ceții să fie reduse.