Ploile torenţiale care au căzut în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au inundat străzile din Constanţa, mai multe grădini, dar şi subsoluri ale unor clădiri din oraş.
Duminică, vremea se menţine rea, cu vânt şi cer înnorat, astfel că plajele din staţiunile de pe litoral sunt aproape goale, puţini turişti încumetându-se să mergă la malul mării.
Poliţiştii de la Serviciul Rutier spun că duminică la prânz se circulă cu dificultate pe DN 39 Constanţa - Mangalia, între staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord, unde coloanele de maşini pe sensul spre Constanţa, către intrarea pe Autostrada Soarelui, se întind pe distanţe de 400 - 500 de metri.
Poliţiştii se aşteaptă ca în orele următoare circulaţia să se intensifice atât pe DN 39 Constanţa - Mangalia, cât şi pe A2, odată cu plecarea turiştilor către case.
Şi turiştii de la munte au început deja să plece către case
Şi la munte vremea s-a răcit semnificativ şi plouă. Temperaturile au scăzut chiar şi cu 10 grade noaptea trecută.
Traficul este îngreunat, din cauza numărului mare de maşini, pe DN1, pe tronsonul Predeal - Sinaia - Comarnic, pe sensul de mers către Bucureşti, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, recomandând şoferilor unele rute ocolitoare.
Poliţiştii recomandă folosirea următoarelor rute ocolitoare: dinspre Braşov, DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti şi A3 Ploieşti - Bucureşti, iar in zona Bran-Moieciu, DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Stoeneşti - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti sau DN73 Braşov - Piteşti şi A1 Piteşti – Bucureşti.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe avertizări cod galben şi cod portocaliu, de ploaie şi furtună, pentru aproape tot judeţul Constanţa, iar vremea va continua să fie urâtă pe litoral şi în cursul zilei de duminică.
Potrivit ANM, până la ora 20.00 în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată şi se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină. Izolat, mai ales în Lunca Dunării şi în zona litoralului, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30 - 40 litri pe metru pătrat.