Actualizare 14:45:Cursurile au fost suspendate joi în 1.263 de şcoli din judeţele Vaslui, Botoşani, Neamţ, Teleorman, Iaşi, Hunedoara şi Dolj, în care învaţă 143.887 de elevi, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Stelian Fedorca.
__________________________
În județul Iași se intervine acolo unde sunt drumuri blocate, dar și pentru a transporta persoanele care au nevoie de spitalizare. Aseară, o femeie gravidă, dintr-o comună, a fost preluată de ambulanța cu șenile.
Din cele 40 de mașini ale serviciului de ambulanță, doar două sunt cu tracțiune integrală. Situația cea mai gravă e pe un tronson din drumul județean 208, iar pe drumul 248 un utilaj trimis aseară a rămas blocat.
În Botoșani, toate drumurile naționale și județene sunt blocate, în Neamț, mașinile nu mai pot înainta din cauza viscolului, iar 300 de localități sunt izolate. La Suceava și Vaslui mai multe localități au rămas fără curent electric și șase drumuri județene sunt blocate.
Viscolul a făcut ravagii în Oltenia
Viscolul a făcut ravagii şi în Dolj. Sute de persoane au rămas blocate în maşini, fară apă şi mâncare, după ce mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost închise. Autorităţile au fost depăşite de situaţie şI au cerut ajutorul Armatei şi Jandarmeriei.
În acest moment, drumurile pe care ieri au fost probleme rămân în continuare închise, însă autoritățile spun că nu mai există oameni înzăpeziți. Școlile din Dolj, cu excepția celor din Craiova, au fost închise.
Viscolul a dus la închiderea a sute de școli
Peste 200 de şcoli şi grădiniţe din toată ţara au fost închise ieri, din cauza viscolului. Cei mai mulţi elevii vor sta şi astăzi acasă. Viscolul, ninsoarea abundentă şI temperaturile scăzute au obligat inspectoratele să închidă şcolile din zonele afectate.
Potrivit Inspectoratului din Brăila, cele 49 de școli închise ieri își vor relua azia ctivitatea, însă numai în Dolj astăzi 100 de școli și grădinițe își vor închide porțile.
Din cauza vremii, peste 30.000 de elevi nu au putut merge la școală și au fost afectate școli din nouă județe.
Traficul feroviar este și el afectat
Zăpada şi gerul dau peste cap şi traficul feroviat. Trenurile au acumulat întârzieri de sute de minute.
Circulația se desfășoară dificil în continuare. Trenuri în special din sud au întârzieri de 10-90 de minute. Cea mai mare întârziere o are trenul dinspre Constanța, dar și cel spre Constanța.
Se intervine în zona macazelor.
Întârzieri sunt și la plecare, de exemplul pentru trenul care pleacă spre Brașov, de 70 de minute. Nu sunt linii închise, dar viteza trenurilor, mai ales în sud, e adaptată la condițiile meteo. CFR recomandă ca înainte de plecare să se ceară informații despre posibilele întârzieri.