Problemele au început când societatea care construieste centura de sud a Craiovei a solicitat firmei de electricitate să mute stâlpul. Pentru lucrare, CEZ Oltenia a cerut 1,8 milioane de lei, sumă considerată uriasă de constructor.
Surse din cadrul firmei de construcții spun însă că traseul şoselei ar fi putut fi deviat în aşa fel încât să ocolească stâlpul de electricitate, însă conducerea societății a refuzat această variantă pentru a nu întârzia lucrările și, astfel, să plătească penalități. Proprietarul reţelei electrice spune că poate muta stâlpul oricând, doar să primească banii.
„În acest moment așteptăm achitarea tarifului de racordare”, a declarat Angelica Barbu, purtător de cuvânt CEZ Oltenia.
Specialiştii susţin că problema s-ar putea rezolva rezolva repede, dacă există înelegere.
„Din punct de vedere tehnic, nu este nicio problemă. După ce se deviază cu doi stâlpi se taie stâlpul și toarnă asfalt”, a explicat Marin Dârnom.
Între timp, şoseaua a fost asfaltată, iar stâlpul a rămas în mijlocul drumului.
„Nu este normal. Constructorul este de vină, puteau să devieze şoseaua”, consideră un localnic.
Momentan, constructorii au instalat semne de ocolire a obstacolului înalt de peste 10 metri. Șoseaua va fi dată în folosință în noiembrie. Valoarea lucrărilor pentru acest tronson, între Cârcea și Pieleşti, este de 10 milioane de euro. Lucrarea a fost câștigată de o firmă italiană.