Sute de jandarmi şi poliţişti au descins astăzi în Berevoeşti, acolo unde erau ţinute victimele, o situație care dura de aproape opt ani.
Discuție reporteri-victimă:
„Reporter: Ţi-au spus că îţi dau bani?
Victimă:Mi-au spus că îmi dau şi acum când am plecat mi-au dat doar 10 lei.
Reporter: 10 lei pentru cât timp? Ce munceai acolo?
Victimă: Făceam curat la animale, la cai, la...”
90 de persoane au fost duse la audieri, dintre care 40 sunt suspecte în acest caz de sclavie.
Traficanții ar fi recrutat inclusiv între care copii, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice sau cu situaţii materiale precare, pe care le-ar fi obligat să cerşească sau să facă diverse activităţi gospodăreşti în locuinţele suspecţilor. Aceștia erau bătuți cu pumnii, cu picioarele sau cu biciul. În unele cazuri, victimele erau răpite de lângă biserici sau gări sau chiar din locuinţele lor, potrivit News.ro.
„În unele cazuri victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase”, potrivit unui comunicat al DIICOT.
Citiți și: