„O societate care nu protestează este o societate care nu are mecanismele de control asupra puterii, nu are mecanismele de veghe. Ceea ce se întâmplă acum este o mișcare de stradă care arată falimentul unui sistem politic și nevoia unei resetări totale a României, a unei resetări totale a administrației și a modului nostru de a gândi”, a spus Vasile Dâncu.
„Foarte mulți dintre acești tineri spun un lucru care este esențial și pe care ei l-au înțeles: acela că suntem vinovați, într-un fel, cu toții, este vinovat un întreg sistem. Ne uităm și la acei proprietari, la acei trei proprietari care au avut acel club. Aceștia erau tineri de vârsta lor, erau tineri investitori, cu siguranță că nu erau nici comuniști, cu siguranță că au vrut să facă și ei ceva modern. Poată că și ei ai fost obligați să dea șpăgi, poate că și eu au fost obligați să trăiască în sistem”, a adăugat sociologul.
„Acești tineri (cei care protestează, n.r.) se revoltă împotriva unui mod de viață și, sigur, că se revoltă împotriva celor care se află la putere în momentul acesta. Este un lucru normal, este o emoție foarte puternică”, a mai spus Vasile Dâncu.