Potrivit Codului Muncii, salariaţii pot indeplini şi de acasă atribuţiile specifice functiei pe care o deţin. Mai mult, au aceleaşi drepturi ca cei care lucrează de la sediul angajatorului. Dacă lucraţi de acasă, aveţi un mare avantaj, însă: stabiliţi singur programul de lucru.
Deşi există flexibilitate în ceea ce priveşte programul, legea spune ca angajatorul are dreptul să vă verifice activitatea, dar numai pe baza unui program stabilit. În plus, angajatorul are obligaţia de a asigura transportul pentru materialele pe care le folosiţi, dar şi pentru produsele pe care le realizaţi acasă, atunci când este cazul.
Contractul individual de muncă la domiciliu conține informații despre identitatea părților, durata contractului, funcția salariatului și fișa postului, lucruri pe care le conține orice contract obișnuit. Trebuie să apară în plus precizarea că salariatul lucrează la domiciliu și programul în care angajatorul poate să verifice activitatea salariatului.
Contractul de muncă la domiciliu poate fi încheiat pe durată nedeterminată sau determinată, cu program normal sau parțial de lucru.