Cei 21 de turiști sunt internați sub supraveghere la secția de boli infecțioase a Spitalului Judeţean Suceava.
Aceștia au ajuns la spital la orele prânzului, după ce au acuzat simptome specifice toxiinfecției alimentare: grețuri, vărsături și frisoane.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția prefectului județului Suceava, este vorba de un grup de turiști, 26 de copii și 14 adulți, venit din județul Mureș. Turiștii au fost cazați la o pensiune din apropierea orașului Suceava și au comandat cina și micul dejun de la o firmă de catering.
Aceștia au pornit în această dimineață spre Târgu Mureș, iar pe drum 21 dintre ei s-au simțit rău.
Doi inspectori de la Direcția Publică Suceava au ajuns la pensiunea unde aceștia au fost cazați, cât și la firma care a livrat mâncarea, pentru a recolta probe epidemiologice și pentru a depista cauza toxiinfecției alimentare.
Medicii spun că pacienții vor rămâne la spital înca două, trei ore, asta dacă starea lor nu se înrăutățește.