Un tânăr care s-a plimbat gratis cu marfarul a ajuns înapoi acasă sunând la 112

Data publicării:
vagoane-cisterna

Pentru gestul lui necugetat, tânărul s-a ales doar cu un avertisment, iar poliţiştii chiar l-au condus până la gară. Grav este că numai anul trecut la numărul unic de urgență 112 au fost primite peste 17 milioane de apeluri. Peste 12 milioane dintre ele s-au dovedit a fi false, arată o statistică realizată de STS.

Aventura tânărului de 19 de ani, din localitatea Valu lui Traian, a început joi, la ora 22. Atunci s-a gândit că este potrivit să plece la o plimbare. Ca să facă economie, a ales un mod neobişnuit de călătorie.

Tânărul s-a urcat într-un marfar, însă, după nici jumătate de oră de mers, din cauza frigului, a decis să renunţe la călătorie, aşa că a coborât în gară la Saligny, după care a plecat, pe jos, spre Valu lui Traian.

După 7 kilometri de mers prin frig, zăpadă şi ceaţă, tânărul şi-a dat seama că plimbarea a fost o idee proastă, aşa că a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit pe câmp. Ora era 2 şi 11 minute.

„A fost primit un apel prin care o persoană sesiza că s-a rătăcit, punctul de reper fiind localitatea Mircea Vodă. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Medgidia, compus dintr-o autospecială de intervenţie şi șase subofiţeri, s-a deplasat pentru căutarea persoanei rătăcite”, a declarat Mihai Georgescu, de la ISU Dobrogea.

Pompierii de la Medgidia l-au găsit pe tânărul de 19 ani nu pe câmp, aşa cum a precizat el atunci când a sunat la 112, ci pe drumul naţional 22C, undeva între localităţile Faclia şi Mircea Vodă.

Odată localizat şi preluat de echipajul ISU, tânărul a fost predat poliţiştilor din localitatea Mircea Vodă. El a refuzat să fie dus la spital şi a spus că nu vrea decât să ajungă mai repede acasă. Culmea este că aceştia s-au conformat, fără să îl amendeze, pentru că, spun agenţii, nu pot dovedi că tânărul nu s-a pierdut.

Ca urmare, poliţiştii din Mircea Vodă l-au adus pe tânăr la gara din Medgidia, după care acesta a luat trenul spre casă.

Oamenii legii spun că tânărul a fost norocos pentru că a scăpat de amendă.

„Persoanele care solicită în mod nejustificat intervenţia organelor de menţinere a ordinii publice riscă sancţiune contravenţională între 100 şi 500 de lei", reamintește Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Anul trecut, peste 70% din apelurile primite la 112 au fost false. Şi chiar dacă legea îi pedepseşte pe cei care abuzează de numărul unic de salvare, mai puţin de 1% dintre cei care au lansat apeluri false au fost amendaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a pățit o badantă din Italia după ce a pus mâna pe o moștenire de 317.000 de euro. A forțat bătrâna să...
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Caz bizar în Ilfov: O țeavă de gaz blochează poarta unei case. Avocat Cuculis: „Ieșirea din curte se face pe...
Newsweek
Se votează o nouă creștere de pensie și o nouă formulă de recalculare. NU mai contează anii munciți!
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Un hamster a „evadat” dintr-o școală, într-un balon de plastic. Imaginile, desprinse parcă dintr-un film...
Film Now
Motivul pentru care Al Pacino și-a donat toți bani câștigați din filmul „Cruising”: „Nu am vrut să am asta pe...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...