Mai mult, a cerut ca celălalt băiat al său, care lucrează deja la Complexul Energetic Oltenia, să fie promovat! Altfel, este decis să blocheze trecerea vagoanelor cu cărbune, lucru pe care l-a făcut deja de câteva ori.
Calea ferată a fost construită în anii '90, când terenul era în patrimoniul statului. În 2006, Vasile Purdescu a dat primăria în judecată şi a obţinut titlu de proprietate. Următorul pas a fost să cheme în instanţă şi gigantul energetic şi a obţinut în martie o hotărâre definitivă prin care compania trebuie sa mute calea ferată.
Pe calea ferată în cauză sunt transportate zilnic peste 6.000 de tone de cărbune care asigură funcţionarea Termocentralei Turceni. Dacă transportul ar fi oprit, atât activitatea carierei, cât şi a termocentralei ar fi afectată.
„Noi nu vrem treaba asta, dar dacă dânşii spun că nu se poate face ceea ce le am cerut ce să facem altceva?”, a spus proprietarul terenului.
Pentru că unul dintre fiii săi a fost concediat recent de la una dintre firmele prestatoare de servicii pentru CEO, bărbatul este decis să blocheze activitatea societăţii până când fiul său va fi reangajat. În plus, a mai cerut ca soţia lui să fie angajată, iar al doilea fiu care lucrează deja la CEO, să fie promovat.
„Două angajări. Până la urmă aș ceda și la o angajare dacă ar fi să accepte, dar nu prea sunt sorţi de izbândă, nu prea vor. Dacă nu se va face angajarea voi recurge din nou la blocare şi blocare pe perioadă mare, nu voi mai lăsa deloc să funcţioneze UMC Jilţ Nord”, a explicat Ion Purdescu, angajat la CE Oltenia.
„În urma discuţiilor purtate cu conducerea CEO s-a stabilit continuarea negocierilor în vederea găsirii de comun acord a unor soluţii legale pentru rezolvarea acestui caz”, a explicat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CE Oltenia.
Reprezentanţii poliţiei spun că nu pot face nimic dacă bărbatul blochează calea ferată, pentru că este terenul său.