Un alt medic estetician fals a fost descoperit de polițiști. De data aceasta în Ilfov. O femeie de 43 de ani s-a trezit cu mascații la ușă după ce, trei ani și jumătate, ar fi făcut tratamente de înfrumuseţare cu botox şi acid hialuronic fără să aibă studii medicale. În cabinet era ajutată chiar de fiica ei, spun anchetatorii. Femeia este acum sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.
Clinica de tratamente estetice funcţiona în Chiajna încă din iulie 2018. Femeia se promova pe Instagram și punea fotografii cu zeci de cliente. Făcea intervenții cu botox și acid hialuronic, însă nu avea acreditare pentru ele. Iar în clinică o ajuta chiar fiica ei în vârstă de 24 de ani.
Corina Matlinschi, jurnalist Digi24: Surse din anchetă spun că deocamdată nu au fost cliente care să depună plângeri la Poliție. Dosarul a fost deschis după ce polițiștii s-au autosesizat după ce au văzut activitatea intensă a celor două. Le-au verificat și au descoperit că nu au studiile și atestatele necesare pentru a face astfel de proceduri. Mai mult, nici nu raportau la fisc veniturile obținute.
Medicul fals ar fi luat sume începând de la 800 de lei pentru un mililitru de acid hialuronic injectat în buze. La jumătate din prețul medicilor acreditați. Costurile mici însă le pot aduce probleme grave de sănătate pacientelor.
Dana Jianu, medic, Colegiul medicilor: Poate să determine infecţii locale sau extinse, poţi să iei uşor o hepatită sau o altă boală transmisibilă. Poate să determine necroză cutanată, adică moartea pielii, poate să determine orbire. Pe nedrept sunt considerate frivole, uşoare... oricine poate face... Nu! Nu oricine poate face.
„Să nu fim păcăliţi de diploma de pe perete”
Şi nu doar priceperea persoanei contează, avertizează specialiştii. Ci şi substanţele folosite pentru injectare.
Yair Levy, medic specialist chirurgie plastică: Noi luăm acele materiale strict din locuri autorizate, nu comandăm de pe net, şi firmele nu vând acele substanţe la persoane care nu sunt medici, vorbim despre firme autorizate. Să nu fim păcăliţi de diploma de pe perete, să verificăm pe internet la Ministerul Sănătăţii, la Colegiul medicilor, toţi medicii specializaţi sunt înscrişi la Colegiul medicilor.
Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au făcut mai multe percheziții, atât la clinică cât și acasă la cele două femei şi au oprit activitatea.
Anne-Marie Ciolcă, IPJ Ilfov: La parcheziții s-au descoperit și indisponibilizat 5 aparate electronice, care ar fi fost folosite pentru estetică medicală. La sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov au fost conduse două persoane pentru cercetări, iar în urma probatoriului, femeia de 43 de ani a fost reținută.
Doctorița falsă a fost pusă sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Ea este acuzată de evaziune fiscală și exercitare fără drept a profesiei. Şi fiica sa este cercetată în stare de libertate.
Editor : Liviu Cojan