În Bucureşti s-a dublat numărul echipajelor de la poliţia rutieră. Peste 100 de agenţi s-au aflat în principalele intersecţii.
Cum era de aşteptat, marile bulevarde din Bucureşti au fost cele mai aglomerate. Poliţiştii spun că numărul maşinilor care au circulat la primele ore a fost mai mare cu până la 20% faţă de zilele trecute.
La Cluj-Napoca, şantierele din centrul oraşului, dar şi traficul din prima zi de şcoală au schimbat orarul elevilor preşcolari de la Liceele George Coşbuc, Gheorghe Şincai şi Emil Racoviţă. Ei au venit la şcoală fie de la ora 7.30, fie de la 7.45 sau 8.30. De asemenea, şi elevii Liceului Apaczai Csere Janos au venit alternativ la ore.
Pe o stradă din centrul oraşului se află două dintre liceele care vor avea programul modificat pentru preşcolari. Într-o zi normală de cursuri cele câteva locuri de parcare disponibile se ocupă foarte repede. În plus, intarea în şcoli se află chiar în dreptul trecerii de pietoni, astfel că părinţilor le este cu atât mai greu să îi lase pe copii în siguranţă la ore.
Noul orar va fi testat timp de două săptămâni, iar dacă va da rezultate, va fi permanentizat.
Haos a fost şi pe străzile din Oradea. Părinţii care şi-au dus copiii la şcoală cu maşinile au stat în trafic zeci de minute. Pentru a evita ambuteiajele, numărul poliţiştilor de la rutieră a fost dublat.
„Începând cu ora 7.15 până în jurul orei 9.30 – 10.00, 20 de polițiști rutieri plus încă 15 de ordine publică execută activități de dirijarea traficului”, a spus Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.