De aproape şase săptămâni, timişorenii protestează faţă de proiectul exploatării aurifere de la Roşia Montană. Vremea de toamnă s-a dovedit însă pentru mulţi o grea încercare.
Florin Arhire este unul dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai proiectului Roşia Montană. El a organizat protestele de stradă, iar apoi a devenit manifestant cu normă întreagă.
I s-au alăturat alţi tineri, artişti, jurişti sau programatori. Unul dintre ei este Bogdan Bocşa, un as al computerelor, căruia programul flexibil îi permite să vină la toate mitingurile.
„Cred că prin asta arătăm celor care ar trebui să ne reprezinte că nu pot face chiar ce vor şi că luăm atitudine. Nu ne face nicio plăcere să stăm aici, ei ne forţează să facem asta”, declară Bogdan Bocşa.
Unii protestatari din Timişoara au mers chiar la Roşia Montană, ca să stea de vorbă cu localnicii.
„Sunt familii divizate, sunt fraţi care şi-au vândut proprietăţile. E tensiune, corporaţia a folosit o foarte perfidă modalitate de a dezbina”, crede Florin Arhire.
Însă adevărata provocare a manifestanţilor încă nu a venit: iarna, cu ninsorile şi cu temperaturile sub zero grade s-ar putea dovedi cea din urmă frontieră pentru cei care se autointitulează protestatari cu normă întreagă.