Actualizare 15:20:Corneliu Dobrițoiu, ministrul Apărării, a spus că nu există alte solicitări în afară de cele trei existene din vestul țării.
„Până la ora aceasta nu am luat la cunoștință alte solicitări din alte zone. Ei sunt organizați la nivel teritorial, comandanții participă în teritoriu la nivel local. Se intervine cu mașini de transport, autospeciale dotate cu pluguri, mașini de evacuare medicală, inclusiv mijloace aeriene, dacă este necesar.Vor interveni cu mijloacele pe care le au, acelea precare, pentru că armata nu dispune de dotări suplimentare pentru aceste misiuni”, a spus ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu.
PremierulVictor Ponta le-a transmis într-o videoconferință miniștrilor Dușa și Stroie ca oamenii din teritoriu să facă toate eforturile necesare pentru deszăpezire și, totodată, să transmită pe ce drumuri au fost probleme, pentru a lua măsuri pentru că miercuri este așteptat un nou val de zăpadă.
În privința alegerilor de astăzi, Victor Ponta a spus că nu este informat de cazuri grave semnalate până acum.
„Sunt incidente obișnuite pentru ziua votului, mai sunt șase ore, vă rog să luați toate măsurile ca după închiderea procedurile de numărare și raportare să se facă la modul cel mai sigur și transparent”, a spus Victor Ponta, prim-ministrul României
Actualizare 10:52Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a declarat că Armata nu a primit încă o solicitare de a interveni.
„Avem pregătiți 4.000 de oameni gata să intervină în caz de nevoie”, a afirmat, la Digi24, Dobrițoiu.
Acesta a explicat că Armata are un rol de sprijin și poate interveni pentru suplimentarea forțelor sau cu utilaje grele, pentru înlăturarea unor obstacole sau a unor cantități mari de zăpadă.
Actualizare 10:35Mircea Dușa, ministrul Administrației și Internelor, a declarat că a discutat cu ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, pentru intervenția Armatei.
„Am discutat dacă va fi nevoie să intervină în anumite zone în care nu dispunem de forțe suficiente”, a spus, la Digi24, Mircea Dușa.
Acesta a menționat că, momentan, nu a fost necesară intervenția Armatei, însă pe toate drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă.
Actualizare 10.02.În țară sunt mobilizați 3.000 de polițiști, cu misiune preventivă de atenționare a șoferilor, a informat MAI.
Sunt mobilizați 4.885 de jandarmi, plus o rezervă de 1.720 efective, pentru intervenții de urgență.
Circulația este restricționată pe Timișoara-Arad, pe tronsoane din DN 59 C, DN 6. Se acționează cu utiolaje de deszăpezire. Nu sunt mașini înzăpezite pe aceste tronsoane. Din prognoze, după prânz vremea se va ameliora, a informat Călin Alexandru, din MAI.
Au mai fost evenimente temporare, gen căderi de copaci sau accidente rutiere, a precizat el.
---------------------------------------------
Vremea nu e foarte blândă cu noi, ne așteptăm să existe probleme, dar nu majore, a anunțat secretarul de stat Bogdan Tohăneanu.
"S-a intrat în procesul electoral în condiții mai bune decât la alegerile trecute. Transmitem un mesaj clar, azi dorim să nu existe tentative de fraudare a votului, pentru că se va interveni și legea va fi aplicată", a subliniat el.
"Cea mai mare problemă este însă vremea. În vest, situația e destul de grea, sperăm ca procesul electoral să nu fie disturbat.Comandamentele de iarnă au intervenit, suntem în permanență în coordonare cu toată lumea, autoritățile locale au ca principală atribuție crearea de condiții necesare accesului oamenilor la vot", a declarat oficialul.
Sunt zone în care în acest moment există probleme în privința deschiderii secțiilor de vot. Membrii comisiei nu au putut ajungea colo, dar numărul acestora e foarte mic.
Ministrul de interne e în legătură directă cu toate autoritățile, s-a luat legătura cu Ministerul Apărării, pentru ca acolo unde e o situație grea să se intervină cu ajutorul armatei, rapid, pentru deblocarea secțiilor de vot și a oamenilor izolați.Sperăm să nu avem probleme cu furnizarea energiei electrice, a mai spus Tohăneanu.