Construcția se află în acest moment în patrimoniul Primăriei Craiova care nu are banii necesari pentru finalizarea proiectului. Edilii spun că singura soluţie ar putea fi încheierea unui parteneriat public privat.
Epopeea spitalului abandonat începe în anii 1990, când autorităţile au decis construcţia unei unităţi chiar lângă Spitalul de Boli Infecţioase.
Doar structura de rezistenţă a clădirii a fost ridicată, apoi, şantierul a fost închis pentru că Ministerul Sănătăţii nu a mai avut bani să finanţeze lucrarea.
În scurt timp, clădirea a devenit refugiu pentru oamenii străzii iar astăzi, la 23 de ani de la începerea construcţiilor, arată dezolant şi a devenit un loc pe care localnicii din Craiova îl ocolesc, cu teamă şi repulsie.
Construcţia a început în 1991 pe un teren al Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova. Un ONG din Norvegia voia să ridice un spital pentru copiii infestaţi cu virusul HIV. Dezvoltatorul a oprit finanţarea lucrării, iar Ministerul Sănătăţii a preluat construcţia, schimbându-i destinaţia.
În clădire ar fi trebuit sa funcționeze un spital pentru copii cu cel putin 150 de paturi.
De peste 20 de ani construcţia este abandonată şi a devenit loc de refugiu pentru oamenii străzii şi câinii comunitari.
„A fost luata pe lista de investitii, dar finanţată nu a fost niciodată. După doi ani, a fost scoasă din lista de investiţii a ministerului”, a declarat Constantin Ecobici - director medical Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.
„Salvarea noastră ar trebui să fie legea parteneriatului public-privat. Adică noi să venim cu terenul, cu acel schelet pe care se poate face constructia unui spital şi să vină un investitor care să dorească să se asocieze cu noi”, a afirmat Olguţa Vasilescu - primarul Craiovei.
Până când autorităţile vor face rost de bani să finalizeze proiectul, construcţia va rămâne în paragină.