Se înmulţesc falsurile în asigurări. Cele mai multe fraude au loc în cazul RCA şi CASCO

Data publicării:
rca-1

Majoritatea fraudelor sunt descoperite prea târziu, de obicei, când maşina este implicată într-un accident. Ca să nu cădeţi victimă falsurilor, puteţi verifica poliţa de asigurare obligatorie în baza de date administrată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

„La număr de inmatriculare, de exemplu, B154 RDR, se introduce ziua de astazi, 14 aprilie 2014, și rezultatul căutării ni-l dă asigurat”, spune Andrei Constantinescu, broker de asigurări.

Daca numărul de inmatriculare ar fi greșit sau polița nu ar fi emisă, atunci autovehiculul apare ca nefiind asigurat. În această situaţie, specialiştii recomandă clienţilor să facă o sesizare către Autoritatea de Supravegher Financiară şi apoi să facă plângere la poliţie.

Problema este că în cazul celorlalte tipuri de asigurări în afara RCA-ului este greu să observi un fals. Aşa că e bine să verifici la compania titulară dacă poliţa are acoperire.

„Fizic e practic imposibil. Hârtia este aceeași. Nu poate decât să-și pună întrebări dacă emitentul nu-i cere copie dupa talon, copie după buletin și daca prețul este foarte mic”, explică Andrei Constantinescu.

Anul trecut, românii au plătit 8,3 miliarde de lei pentru toate tipurile de asigurări. Jumătate din bani au fost folosiţi pentru cumpărarea de poliţe auto, RCA şI CASCO. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri