Un exemplu vine din fosta capitală cultural europeana, Sibiu. Un mastodont din beton întâmpină oaspeţii în inima Ardealului. Din tren se vede mai întâi o construcție neterminată cu cinci etaje, care trebuia să fie un hotel. În schimb, Sibiul s-a ales cu un schelet părăsit, la nici zece minute de centrul istoric.
În piața din apropierea gării din Sibiu urma să fie construit un hotel la standarde moderne. Era prima afacere în domeniul turismului a grupului de firme Polisano, condus de soții Ilie și Daniela Vonica, celebru după sinuciderea soţului şi încarcerarea soţiei în dosarul fraudelor cu reţete pentru cancer.
Lucrările au început în 2006, iar hotelul urma să fie inaugurat un an mai târziu când Sibiul devenea Capitală Cultural Europeană. De atunci, însă, pe scheletul din beton situat în piața gării, la câţiva paşi de centrul istoric al Sibiului, au ajuns să crească buruieni de înălţimea unui om.
De partea cealaltă, localnicii s-au obișnuit deja cu construcția neterminată, care face parte de ani buni din peisaj.
Autorizația de construire a imobilului a expirat în anul 2008.
Reprezentanții Primăriei nu au putut preciza nici dacă autorizația a fost prelungită și nici dacă investitorului i-au fost impuse măsuri pentru că nu și-a terminat construcția în termenul legal.
Hotelul construit de familia Vonica urma să aibă mezanin, trei etaje, un etaj retras și mansardă. Investiția inițiala a fost estimată, la vremea respectivă, la trei milioane de lei.