Zi extrem de caldă astăzi, mai ales în sudul şi în estul ţării. Este record absolut de temperatură în Bucureşti pentru luna februarie! S-au atins 25 de grade Celsius în centru oraşului, pragul unei zile de vară. Este cea mai ridicată valoare a unei luni de iarnă, pentru Capitală, de când există măsurători meteo în acest oraş.
La nivelul ţării, este a doua zi consecutivă cu temperaturi record pentru data la care ne aflăm, în multe localităţi, în special din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul şi estul Transilvaniei şi sudul Moldovei.
Astăzi s-au mai atins 25 de grade Celsius în mai multe localităţi din judeţul Buzău, o valoare la doar un grad Celsius distanţă de maxima absolută a iernii în România, de când există măsurători meteo. Aceasta s-a înregistrat în Medgidia, la data de 27 februarie 1995 şi a fost de 26 de grade Celsius.
De mâine, lucrurile se mai schimbă. La noapte va ploua slab în jumătatea de nord a Moldovei şi vor cădea precipitaţii mixte în Carpaţii Orientali. În sud şi în centru, izolat vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Vântul va fi alert la munte, dar şi prin zonele joase din sud-vest şi sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade Celsius şi vor caracteriza o vreme caldă.
În Bucureşti, norii se vor înmulţi spre dimineaţă când şi vântul va prinde putere. În zori termometrele vor indica 7...8 grade Celsius, valori mai potrivite pentru mijlocul zilei.
Mâine în jumătatea de sud-est a ţării atmsofera va fi destul de mohorâtă. Pe arii restrânse va fi ceaţă şi cu totul izolat va ploua slab. În aceste condiţii temperaturile vor scădea simţitor. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă. La nivelul întregii ţări temperaturile maxime se vor situa între 5 grade în nordul extrem al Moldovei şi 19 grade în Banat şi sud-vestul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte.
În Bucureşti, mâine, norii vor fi numeroşi, nu este exclus să cadă burniţă, iar vântul va sufla în general moderat. Vor scădea şi temperaturile, astfel că după-amiază nu vor mai trece de 13 grade Celsius. Presiunea atmosferică va avea valori normale.
În zilele următoare vremea va fi schimbătoare şi trecător va ploua în majoritatea regiunilor, izolat, important cantitativ. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar spre sfârşitul săptămânii, lapoviţă şi ninsoare ar putea să apară, pe spaţii mici, şi prin nordul şi centrul ţării. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în ultimele zilei, iar cele mai mici valori, de până la 12 grade Celsius, se vor atinge vineri. Din când în când vântul va fi intens, în special la munte, în sud-vest, sud şi est.)