În aceeaşi intervenţie, George Maior a criticat decizia Curţii Constituţionale de a respinge aşa-numitele legi Big Brother şi a transmis un avertisment: dacă se va întâmpla o catastrofă, va şti cine se face vinovat.
George Maior a recunoscut, indirect, că a primit reconfirmarea la conducerea SRI din partea preşedintelui Klaus Iohannis.
George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii: Mandatul a fost prezentat, iar domnul președinte a afirmat că aceasta este o temă artificială, SRI funcționează bine și postul acesta e ocupat. Am avut multe întâlniri cu domnia sa și ceea ce am avut de spus, am spus.
Deciziile Curţii Constituţionale privind cele trei legi din pachetul de securitate informaţională au fost dur criticate de George Maior. Şeful SRI spune că sunt esenţiale pentru siguranţa cetăţenilor României, iar supranumirea lor drept „legi Big Brother” este greşită, pentru că toate au fost elaborate în aşa fel încât să respecte drepturile şi libertăţile omului.
George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii: Sper că nu se opune SRI-ului CCR, ci ea a considerat că există anumite elemente de neconstituționalitate. Din păcate, s-a creat un vid legislativ și în acest moment operăm pur și simplu cu celelalte mijloace pe care le avem la dispoziție . Dar e păcat să nu înțelegem ce înseamnă secolul 21, tehnologia, evoluția sa din punct de vedere al amenințărilor. Există o răspundere și morală undeva în stat în legătură cu securitatea națională a cetățenilor. La momentul în care se va întâmpla o catastrofă, voi ști spre cine să arăt cu degetul.
Nu la fel de tranşant a fost în legătură cu spionii din presă.
George Maior - directorul Serviciului Român de Informaţii: Cum stau toate statele democratice europene. Ofițerul acoperit e o latură specială, o armă specială a oricărui serviciu de informații. Sarcina lui e să aducă informații de securitate națională pentru stat și cu asta basta.
În ceea ce priveşte agenţii secreţi infiltraţi în politică sau în magistratură, şeful SRI a dat asigurări că serviciul respectă legea, care interzice o astfel de dublă calitate.