Răzvan Băncescu a precizat că de săptămâna viitoare se vor intensifica acțiunile de prindere și va crește numărul de hingheri cu aproximativ 50 de persoane, astfel că ar fi prinși aproximativ 200 de câini pe zi.
Întrebat unde vor fi duși acești câini, Băncescu a răspuns că în adăposturile Pirmăriei, dar a precizat că mai sunt libere doar 120 de locuri.
Coordonatorul ASPA a adăugat că, după ce vor fi sterilizați, câinii blânzi vor fi puși în stradă, urmând ca pentru restul să adopte un plan pe care nu poate să-l facă public acum.
La insistențele jurnaliștilor a revenit asupra acestuia plan și că are o soluție de a neutraliza câinii agresivi care nu mai au locuri în adăposturi, asta însemnând eutanasierea.
Răzvan Băncescu a dat un exemplu că, în cel mai bun scenariu, dacă ar fi capturați și duși în adăposturi 55.000 dintre cei 65.000 de maidanezi din București, ar avea nevoie de un centru de aproximativ 11 hectare. La un cost mediu de 10 lei pe zi pentru fiecare câine ar însemna ca Primăria să plătească 550.000 de lei pe zi pentru întreținerea animalelor, că nu există o asemenea sumă în buget și că ar fi ilogic să fie cheltuiți atâția bani.
Kuki Bărbuceanu, reprezentant Vier Pfoten România, se întreabă în baza cărei legi sau ordonanțe vor fi eutanasiați câinii fără stăpân agresivi și spune că deocamdată se eutanasiază câinii bolnavi incurabil.
„Cine stabilește până săptămâna viitoare care câini sunt agresivi?”, a spus Bărbuceanu.
Sorin Oprescu a anunțat astăzi întrebarea la care vor răspunde bucureștenii la referendumul pentru câini, dar și data acestuia, respectiv 6 octombrie.