Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice, condus de preşedintele-director general, este demis de drept în cazul respingerii raportului în Parlament.
Grupurile parlamentare, Guvernul, Preşedinţia şi angajaţii TVR trebuie, apoi, să facă nominalizări pentru un nou consiliu de administraţie, format din 13 membri, iar acesta trebuie validat de Parlament în şedinţă comună.
Înainte ca raportul de activitate al instituţiei să fie discutat în Parlament, şeful TVR, Claudiu Săftoiu, şi-a dat demisia din funcţie.
Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, în fiecare an, Televiziunea şi Radioul Publice trebuie să depună la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv.
Societatea Română de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de circa 620 de milioane de lei la 31 decembrie 2012, reprezentând datorii fiscale, dar şi obligaţii de natură comercială care au o vechime de cel puţin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.
TVR a încheiat 2012 cu un deficit brut de 146.837.955 lei (34.148.362 euro), cu 9,15% mai mic faţă de 2011, însă televiziunea şi-a încheiat activitatea anul trecut "cu principalul obiectiv îndeplinit"- situaţia financiară a instituţiei a fost "echilibrată", potrivit raportului de activitate al SRTv.