Locuinţele se află amplasate în cartierele bune ale Bucureştiului, iar preţurile obţinute la licitaţie au fost în multe cazuri mult mai mici faţă de cotaţia zonelor.
Cu o suprafaţă utilă de 300 de mp şi o curte de alţi peste 200 de metri pătraţi, casa RA-APPS-ului din strada Tokyo a fost vândută la licitaţie cu 485.000 de euro, deşi toţi consultanţii imobiliari care lucrează pe această zonă spun că preţul zonei este mult mai mare, poate chiar dublu.
Vila respectivă a fost scoasă la licitaţie luna aceasta cu un preţ de pornire de 373.000 de euro. La licitaţie s-au prezentant cinci ofertanţi.
Chilipir a fost şi apartamentul din Şoseaua Kiseleff, numărul 14. Patru camere cu o suprafaţă utilă de 203 metri pătraţi, vîndute cu 340.000 de euro, deşi preţul zonei ar fi fost aproape dublu. La un preţ bun s-a vândut în schimb o locuinţă din cartierul Primăverii.
Preţul de pornire al apartementului a fost de 324.000 de euro, însă RA-APPS a reuşit s-o vândă cu 544.000 euro. O afacere profitabilă ar spune unii, însă nu toţi banii vor merge în casieria RA-APPS.
O parte din sumă se va duce în contul unui anume Nicolae Liviu Şerban Marinescu - acesta a revendicat terenul pe care comuniştii au construit vila în care se află apartamentul vândut. Valoarea sumei de plată este încă disputată în instanţă, însă decizia de despăgubire a fost luată deja de cinci ani.
La licitaţiile organizate de RA-APPS în această lună mult succes au avut locuinţele dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Racotă. Trei apartamente au proprietari noi: unul la etajul al treilea, vîndut cu 116.000 de euro şi alte două situate la etajul al cincilea - unul adjudecat cu 114.000, celălalt cu 93.000 de euro. Toate apartamentele au suprafeţe de peste 100 de metri pătraţi.
În total, din vânzările realizate anul acesta, RA-APPS a strâns în jur de patru milioane de lei, mult sub estimările iniţiale pentru 2013 de aproape 200 de milioane de lei.
Citiți și:
CULTURA POLITICĂ. Statul, agent imobiliar pentru demnitari