La Cluj-Napoca, protestul a durat aproximativ patru ore. Manifestanţii au blocat traficul rutier,pe mai multe străzi din centru, timp de aproximativ o oră.
„Toţi, din Moldova până în Cluj, până în Oradea, oricine ar fi, cu toţii sfârşim plouaţi cu ploi acide, cu cianură şi cu avuţia naţională, cu aurul care ar trebui exploatat de noi”, a spus unul dintre participanţii la miting.
„Statul român cred că va investi mult mai mulţi bani pentru a întreţine barajul decât va câştiga, iar asta mi se pare o prostie extraordinară”, a susţinut alt protestatar.
La Iaşi, zeci de oameni au protestat în Piaţa Unirii, în ciuda interdicţiei anunţate de autorităţi pentru orice fel de manifestaţie pe durata pelerinajului de Sfânta Parascheva.
„Condiţile sunt optime oricând, noapte, zi, că e pelerinaj sau nu. Vin de la Paris, sunt a cincea duminică în stradă. Noi la Paris am ieşit cu aprobarea prefecturii”, a spus un manifestant.
La Sibiu, zeci de tineri au amenajat un atelier de lucru pentru protestatari. Au confecţionat acolo pancarte, bannere şi tricouri, după care au pornit în marş prin oraş. Manifestanţii s-au oprit în Piaţa Mare, unde li s-au alăturat alte câteva zeci de persoane, printre care şi turişti.
,,Nu s-a creat un dialog între guvernanţi şi oamenii aştia. Eu personal de asta am ieşit şi în afară de asta sunt evident împotriva distrugerii munţilor din ţara noastră", este opinia unui protestatar.
Nu se face treabă stând în casă
Aproape o sută de tineri au manifestat și la Timişoara, unde au încercat să mai adune susţinători.
„Să iasă din casă, pentru că treaba nu se face stând în casă. I-am văzut de fiecare dată când am avut marşuri stand la ferestre. Toata lumea vrea o schimbare, dar nimeni nu ia atitudine”, spun cei care nu vor să rămână pasivi.
Şi la Constanţa, aproape 300 de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de proiectul Roşia Montană, dar şi împotriva exploatării gazelor de şist. Militanţii s-au strâns în faţa Parcului Tăbăcăriei, de unde au plecat în marş până la primărie strigând: „Uniţi, salvăm Roşia Montană! Uniţi, salvăm Roşia Montană!”.
La Bucureşti, aproximativ 3.500 de oameni au ieşit în stradă pentru a şaptea duminică la rând. În Piaţa Victoriei a fost organizat un flash-mob, manifestanții formând, cu ajutorul unor cartoane colorate în verde şi roşu, o frunză ce reprezintă logo-ul campaniei „Salvaţi Roşia Montană!”.
Nu au lipsit incidentele, mai mulţi tineri urcându-se pe acoperişul unui bloc, unde au aprins torţe şi au afişat pancarte cu mesaje împotriva proiectului minier.