Cristian Dumitru este unul dintre sătenii care şi-au găsit gradina plină de cabluri şi senzori.
„Nu m-a anunţat nimeni nimic! N-a vorbit nimeni cu mine să-mi spună ce caută, caută ţiţei, caută alte minuni”, spune Cristian Dumitru.
Iar satul e plin de oameni revoltaţi din acelaşi motiv.
„Eu am și în padure acolo, mi-au defrișat, și mi-au taiat, mi-au pus, tot așa, niște senzori”, se plânge un alt proprietar.
O femeie a depus deja plângere, iar poliţiştii au decis o anchetă.
„Cineva susţine că această firmă a intrat pe teritoriu, pe pământul dumneaei, fără acordul dumneaei, şi că ar fi făcut nişte săpături acolo! E vorba de tulburare de posesie. O să vedem dacă e şi de distrugere”, afirmă comisarul-șef Dănuț Dinu.
Primarul din Poiana Lacului, Ion Dumitrache, recunoaşte că şi-a dat acordul pentru cercetări, dar numai pe domeniul public, operaţiune pentru care firma a şi achitat o taxă de 20.000 de lei.
Vicepreşedintele societăţii care execută prospecţiunile, Marius Mitroi, îl contrazice pe primar.
„Avem peste 430 de înţelegeri în acest moment întocmite şi parte dintre ele au şi procese verbale anexate. Noi am început din zona Vedea. Am venit spre Poiana Lacului. Probabil sunt şi alte comune. Nu este o prospecţiune efectuată pentru gaze de şist”, susține Marius Mitroi.
Conducerea societăţii mai spune că va lansa propria anchetă.
Între timp, muncitorii continuă să monteze senzori.
Ovidiu Tender, proprietarul firmei de prospecţiuni, a refuzat să comenteze acuzaţiile oamenilor.
Dacă se va dovedi ca au intrat ilegal pe terenurile oamenilor, muncitorii riscă însă sa primeasca pâna la 5 ani de închisoare.