Piesagiștii au uimit încă de la prima idee enunțată. Spun că peisajul Galațiul „poate fi considerat dur”, așa că au venit cu soluția: să dea drumul oilor la păscut prin parcuri. Ei au văzut un dublu avantaj: oile tund iarba și dau un aspect prietenos așezării.
Cartierul Micro 13 este locul indicat de peisagişti pentru a amplasa o viitoare stână. De aici, zona de transhumanţă s-ar întinde până pe faleza Dunării, unde vor avea parte de un spațiu destul de întins, plin cu verdeaţă. Ceea ce înseamnă că iarba n-ar mai fi cosită de cei de la Gospodărire Urbană.
Localnicii din Galaţi se crucesc.
„Cum să vină oile pe faleză? Doamne fereşte! Domnule, tâmpenia poate să ajungă departe”, spune un gălățean
Nici griul mohorât al blocurilor din Galaţi nu este pe gustul peisagiştilor, care propun înfiinţarea unor ferme pe acoperişul clădirilor. Asta înseamna că un acoperiș de bloc ar putea fi plin de roşii, castraveţi sau ardei. O grădină în toată regula.
Pe lângă recolta de legume de pe acoperiş, oamenii din Galaţi s-ar putea lăuda şi cu vinul urban, dacă planul schimbării la faţă a oraşului va fi aplicat. Va curge însă multă apă pe Dunăre până să se întâmple aşa ceva.
„Să fim serioşi. Există maşini de tuns iarba. Asta pe la ţară se practică”, declară Marius Stan, primarul Galațiului.
Ilie Zanfir, consilier local, spune că n-ar vrea să vadă grădini pe bloc și oi pe faleză.
„Nu, nu, sub nicio formă”, afirmă consilierul local.
Și, ca să încheiem în aceeaşi notă, firma care a făcut studiul se numeşte Atelier Foaie Verde SRL. Tot ea a realizat şi proiectul de reabilitare a Grădinii Icoanei din Bucureşti.