Prognoza METEO până în 18 octombrie. Vremea se răceşte şi va ploua în toate regiunile ţării 

Data publicării:
toamna ploaie getty

 

FOTO: Gulliver/Getty Images

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21 de grade, dar cu precădere în privința celor minime, care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 10-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-15 grade și nocturne de 6-9 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-14 octombrie ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi însemnate cantitativ.

În Crișana, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20 de grade, dar mai ales raportat la cele minime, care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că între 11 și 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-14 grade și nocturne de 4-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință vremea se va încălzi. Probabilitatea de ploaie se menține relativ ridicată în intervalele 8-9 și 11-13 octombrie, când se pot cumula izolat cantități de apă mai însemnate.

După câteva zile ușor mai calde, în Transilvania, începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în perioada 11-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 9-12 grade și minime de 2 până la 4 grade Celsius, medii regionale. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Ploi în general slabe, pe spații restrânse, vor fi posibile în multe zile din intervalul de referință, iar probabilitatea crescută ca acestea să fie mai frecvente și în cantități moderate se estimează în jurul datei de 11 octombrie.

În Maramureș, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 21 de grade, dar cu precădere în privința celor minime, care vor fi de 9-11 grade. Pe de altă parte, începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că în perioada 11-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade și nocturne între 2 și 6 grade Celsius. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este prognozată o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată cu precădere în jurul datei de 8 octombrie și în perioada 11-13 octombrie.

În Moldova, în primele zile, vremea va fi mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie, ziua fiind în medie 20-23 de grade, iar noaptea 10-12 grade. După data de 7 octombrie, valorile termice vor scădea semnificativ, la început în nordul regiunii, apoi și în rest, astfel că, până în 14 octombrie, vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 8-11 grade și minime cuprinse între 1 grad și 5 grade, mediat pe regiune. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în jurul datei de 7 octombrie, în restul timpului fiind posibile doar ploi slabe, pe spații restrânse.

În Dobrogea, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât în privința valorilor maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 22 de grade, cât și a minimelor care vor fi de 13-14 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în perioada 9-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade și nocturne de 6-10 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este estimată o încălzire a vremii. Ploi locale sunt așteptate în jurul datei de 7 octombrie și, din nou, în perioada 12-13 octombrie, în restul intervalului fiind posibil să plouă doar izolat.

În Muntenia, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21-23 de grade, dar și la cele minime care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ. Vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-14 grade și nocturne de 5-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii, dar probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-13 octombrie, când pot fi mai însemnate cantitativ.

În Oltenia, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20-22 de grade, dar și a minimelor care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-13 grade și nocturne de 5-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-13 octombrie ploile vor fi frecvente și local însemnate cantitativ.

La munte, în primele zile, vremea va fi caracterizată de un regim termic peste cel normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, de 10-12 grade și minime de 4-7 grade. Începând din 8 octombrie, vremea se va răci accentuat, iar minimele vor deveni negative în toate masivele, valorile termice diurne situându-se, în medie, între 4 și 8 grade. O ușoară încălzire a vremii este estimată pentru sfârșitul intervalului de prognoză. Precipitațiile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei și după data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi și lapovițe sau ninsori, în general slabe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Care este vârsta maximă până la care poți conduce în România? Ce prevede Codul Rutier
Digi FM
Ceasul purtat de Mark Zuckerberg a devenit viral. Cât costă și de ce este extrem de rar
Pro FM
Nelly Furtado, apariție rară în costum de baie: E în regulă să fiți OK cu ce vedeți în oglindă. Nu are...
Film Now
Dezvăluiri despre Jennifer Lopez, după ce a divorțat oficial de Ben Affleck: „Basmul promis s-a transformat...
Adevarul
Cristian Tudor Popescu îi sugerează lui Iohannis ce să discute cu Trump. „Nu vreți și România?”
Newsweek
Se dau 3.000 lei în plus la pensie. Șeful Casei de Pensii spune care pensionari iau banii. Și cum?
Digi FM
Tudor Chirilă, convins de o prezentatoare TV să-și cumpere o casă veche pe lângă Sibiu. FOTO după...
Digi World
Şapte tipuri de cancer sunt legate de consumul de alcool. Ce măsuri solicită autoritățile medicale din SUA
Digi Animal World
Pisica care a cucerit TikTok-ul. Poziția hilară în care doarme i-a adus 4 milioane de vizualizări
Film Now
Îndrăgostit până peste cap. Hugh Jackman, de mână cu Sutton Foster, la patru luni de la despărțirea de soție
UTV
Elena Viscu, declaratii transante despre relatia cu CRBL. „Sunt eu cu chipul acesta de zana, dar pana la...