Video Profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual. El le cerea studentelor să se dezbrace și ar fi încercat să le sărute. Prima sa reacție

Data actualizării: Data publicării:
Sociologul Alfred Bulai
Sociologul Alfred Bulai este acuzat de abuzuri sexuale asupra studentelor. Foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat, luni, retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a acuzațiilor publicate de site-ul snoop.ro, care transmite că sociologul în vârstă de 61 de ani le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui, în perioada de practică universitară, în camera unde era cazat.

Citește și: Poliția îl anchetează pe profesorul Alfred Bulai pentru „folosirea funcţiei în scop sexual”

ACTUALIZARE 16:00 Sociologul a declarat, luni, într-un răspuns pentru Digi24: „O să am detalii și poziții clare doar după ce prezint poziția mea în Comisia de Etică din SNSPA. Trebuie să ofer toate lămuririle mai întâi colegilor mei”.

Snoop.ro scrie că Alfred Bulai chema studentele la terase pentru a discuta prestația lor la curs, unde le punea întrebări despre viața lor sexuală. De asemenea, acesta le-ar fi vorbit despre cum trebuie să se poarte o femeie, astfel încât bărbatul „să se simtă puternic”.  

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către fete, studentele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”, conform Snoop.ro. Le critica că nu sunt așa iar în momente cheie le provoca. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. 

Studente care nu se cunosc între ele relatează abuzuri similare, comise la mai mulți ani distanță. 

Pe unele studente le-ar fi pipăit sau ar fi încearcat să le sărute, iar cu altele ar fi ajuns să facă sex. Le inducea sentimentul că ele sunt vinovate pentru ce se întâmplă, potrivit înregistrărilor și mărturiilor adunate de site-ul Snoop. 

Alfred Bulai neagă acuzațiile.

SNSPA: Avem toleranță zero pentru orice formă de hărțuire, discriminare sau abuz

„Luni, 29 iulie 2024, conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzațiile de hărțuire sexuală și comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigații jurnalistice publicate recent. 

SNSPA are o toleranță zero pentru orice formă de hărțuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil și dăunător mediului academic, punând în pericol siguranța și bunăstarea studenților noștri. 

Imediat după apariția acuzațiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, și cu decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat și a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă și detaliată a situației. Comisia va strânge toate probele necesare și va audia toate părțile implicate pentru a stabili faptele și va aplica sancțiunile corespunzătoare, dacă se impun. 

De asemenea, rectorul SNSPA a solicitat domnului decan Cristian Pîrvulescu să convoace, în regim de urgență, Consiliul Facultății de Științe Politice, pentru a analiza situația. Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situației sesizate. 

SNSPA este dedicată creării unui mediu de învățare sigur și incluziv pentru toți studenții, profesorii și personalul administrativ. Vom analiza cu atenție acest caz și vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura o rezolvare corectă și transparentă. Este esențial ca toți studenții să se simtă respectați și protejați în timpul studiilor la SNSPA. Considerăm inacceptabile acțiunile care pot încălca demnitatea și integritatea studenților noștri. Vom colabora cu toate părțile implicate pentru a elucida acuzațiile și a lua măsurile adecvate, conform regulamentelor interne și legislației în vigoare”, arată comunicatul SNSPA. 

Alfred Bulai este acuzat de foste și actuale studente că le cerea unora dintre ele să se dezbrace în fața lui, în practica universitară, în camera unde era cazat și unde le chema să le ofere feedback academic. 

Acesta este sociolog, profesor și a fost, de asemenea, prodecan al Facultății de Științe Politice din SNSPA. Între 2006 și 2008 a fost președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (ASG), funcție cu rang de secretar de stat, în timpul Guvernului Călin Popescu Tăriceanu. În prezent este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu