Dragoş Ciupercescu, atentatorul cu grenadă de la Liceul bucureştean "Jean Monet", va fi eliberat condiţionat. Tribunalul Ilfov i-a admis, joi, solicitarea de eliberare condiţionată. Potrivit unor surse judiciare, Comisia de liberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava recomandase ca acesta să revină cu o cerere similară peste un an.
Potrivit surselor citate de News.ro, iniţial, Dragos Ciupercescu a solicitat Penitenciarului Jilava, unde ispăşea o pedeapsă de 18 ani de închisoare, dată de instanţa supremă în 2007, eliberarea condiţionată. Comisia de liberări condiţionate a penitenciarului a hotărât însă ca acesta să revină cu o nouă cerere peste un an.
Ulterior, Ciupercescu a contestat hotărârea comisiei la Judecătoria Sectorului 4 a Capitalei, iar magistraţii au păstrat decizia personalului penitenciarului.
Dragoş Ciupercescu a mers mai departe şi a făcut recurs la Tribunalul Ilfov, care joi i-a admis cererea, hotărârea fiind definitivă.
”Admite contestaţia declarată de petentul Ciupercescu Dragoş împotriva sentinţei penale nr. 2465 din dată de 19.10.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 25451/4/2016. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedura penală, admite propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Ciupercescu Dragoş. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Ciupercescu Dragoş”, se arată pe portalul Tribunalului Ilfov.
În aceste condiţii, Ciupercescu urmează să fie eliberat.
Potrivit unor judiciare, după soluţia comisiei de eliberare condiţionată, care i-a fost defavorabilă, Ciupercescu ar fi ameninţat cu moartea conducerea Penitenciarului Jilava, acesta fiind transferat ulterior la Penitenciarul Ploieşti, de unde, de altfel, urmează să fie pus în libertate.
În februarie 2007, Dragoş Ciupercescu a fost condamnat definitiv la 18 ani de detenţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de muniţii al UM 01348 din Bucureşti, şapte grenade de mâna defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de muniţie şi 144 de cartuşe calibrul 7,65.
În 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din faţa Liceului "Jean Monnet", din Capitală, una dintre grenadele sustrase, rănind cinci elevi şi distrugând mai multe bunuri.
În 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă pe o alee frecventată din Parcul Cişmigiu, dar grenada nu a explodat.
Ciupercescu a fost angajat, între 1997 şi 1999, pe baza unui contract, ca militar în cadrul unei unităţi aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuţiilor de serviciu.