Cea mai gravă situaţie este în zona braţului Borcea, care are nevoie urgent de consolidare. Oficialii susţin că au alocat deja bani, însă lucrările nu au început. Și asta în condițiile în care Dunărea a făcut deja ravagii în mai multe state.
Debitul afluent al Dunării înregistra, luni, la intrarea în ţară prin sectorul Baziaş valoarea de 6.900 mc/s, cu 500 mc/s peste media multianuală a lui iunie, stabilită de specialiştii hidrologi.
Ieri, în ședința de Guvern, premierul Victor Ponta s-a arătat îngrijorat că sunt inundaţii foarte mari pe cursul superior al Dunării, motiv pentru care le-a cerut miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu să fie pregătiţi în cazul în care nivelul Dunării va atinge cote alarmante în România.
Prefecturile și angajații sistemului de gospodărire a apelor au primit deja adrese de la ministrul delegat pentru Ape și Păduri Lucia Varga, prin care li se cere să patruleze și să verifice digurile în detaliu.
O situație deosebită este înregistrată pe brațul Borcea, unde digul are nevoie urgent de consolidare. În urmă cu două luni, Dunărea a fost sub cod portocaliu de inundații pe sectorul românesc.