Lista începe cu vicepreşedintele american Joe Biden, acuzat că a imitat în 1987, pe când candida la Preşedinţie, un discurs pe care laburistul britanic Neil Kinnock îl susţinuse cu doar patru luni înainte.
Preşedintele rus Vladimir Putin este al doilea din listă. Brookings Institute l-a acuzat că a plagiat în 2006, când ar fi luat 16 dintre cele 20 de pagini ale dizertaţiei sale în economie dintr-un material publicat de Universitatea din Pittsburgh cu 20 de ani mai înainte.
Timothy Goeglein, un fost oficial de rang înalt de la Casa Albă, a demisionat în 2008, după ce a recunoscut că a copiat, într-un editorial pentru The News-Sentinel, secţiuni importante dintr-un eseu scris pentru un ziar din Fort Wayne (Indiana).
Al patrulea pe listă este fostul ministru al Apărării al lui Merkel Karl Theodor zu Guttenberg, care a demisionat în 2011 după un scandal în care a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. El a negat acuzaţiile, dar Universitatea din Bayreuth i-a anulat titlul.
Fostul preşedinte ungar Pal Schmitt, un fost campion olimpic la scrimă, a demisionat în 2012 după ce a fost acuzat că a copiat peste 200 din cele 215 pagini ale dizertaţiei din 1992 la Universitatea de Educaţie Fizică, în prezent parte a Universităţii Semmelweis din Budapesta.
Fostul premier Victor Ponta apare al şaselea în lista CNN, care precizează că Guvernul României a devenit obiectul unor critici internaţionale din cauza scandalului plagiatului tezei de doctorat. El a respins acuzaţiile ca pe un atac politic din partea fostului preşedinte Traian Băsescu, notează postul american. În 2014, Ponta a anunţat că renunţă la titlu, după ce o comisie de la Universitatea Bucureşti a stabilit că a plagiat în teza de doctorat din 2003 cu privire la Tribunalul Penal Internaţional (TPI), mai arată CNN.
Urmează senatorul american Rand Paul, acuzat de plagiat în mai multe scandaluri, atât cu privire la discursuri pe care le-a susţinut, cât şi cu privire la cărţi pe care le-a semnat.
Fostul ministru al Educaţiei al lui Merkel Annette Schavan a rămas fără titlul de doctor, din 1980, pe care Universitatea din Dusseldorf i l-a retras în 2013, după ce un blogger a semnalat un plagiat.
Fostul senator John Walsh din Montana a fost nevoit să se retragă din campania în vederea realegerii, în 2014, după ce a fost acuzat că a plagiat în teza de masterat de la Army War College.
Lista se încheie cu republicanul Ben Carson, care a candidat la Preşedinţia americană. El a fost acuzat de BuzzFeed News în 2015 că s-a "inspirat" din cărţi şi surse online în cartea sa "America the Beautiful" din 2012.
Ca "bonus", CNN prezintă cazul preşedintelui Barack Obama, care a fost acuzat în 2008 de purtătorul de cuvânt al campaniei rivalei sale de atunci Hillary Clinton că s-a "inspirat din retorica" guvernatorului Deval Patrick din Massachusetts. Preşedintele american a recunoscut că a folosit câteva cuvinte de la Deval la un dineu de colectare de fonduri (Jefferson-Jackson Day) în Wisconsin.
După o cursă pentru învestitură dificilă şi controversată, republicanii au lansat campania lui Donald Trump pentru alegerile generale cu un discurs rostit de soţia acestuia, Melania, care a dat asigurări că omul de afaceri are caracterul şi hotărârea să unească naţiunea divizată.
“Dacă vreţi ca cineva să lupte pentru voi şi pentru ţara voastră, vă pot asigura că el (Donald Trump – n.r.) este acea persoană”, le-a spus Melania delegaţilor prezenţi la Convenţie.
Jurnaliştii, însă, au remarcat că pasaje întregi din discursul soţiei lui Trump erau copiate din cel rostit în 2008 de Michelle Obama la Convenţia Democrată, când i-a adus un omagiu soţului ei, care urma să fie învestit candidatul partidului său în cursa pentru Casa Albă.