Foto: InquamPhotos / Octav Ganea
ACTUALIZARE. Dan Condrea și-a schimbat mașina în urmă cu câteva zile, spun angajați ai Hexi Pharma.
ACTUALIZARE. Primele imagini filmate după accidentul lui Dan Condrea. „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva”, spune un martor pe înregistrare.
ACTUALIZARE. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului în care și-a pierdut viața Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.
ACTUALIZARE. Parchetul General anchetează moartea lui Dan Condrea. Patronul Hexi urma să fie audiat luni.
Accidentul s-a produs între localitățile Buftea și Corbeanca, pe o porțiune de drum drept. Mașina mergea cu viteză și a intrat într-un copac, spun martorii.
Există informații neconfirmate oficial că Dan Condrea se afla la volan, iar în urma impactului, acesta și-ar fi pierdut viața.
La fața locului se află mai multe echipaje de poliție și ambulanțe. Accidentul a fost anunțat la 112 de un martor, dar medicul din ambulanța sosită la fața locului nu a putut decât să constate decesul. În mașină se afla o singură persoană.
Din primele informații, Dan Condrea se afla la volanul unei mașini aparținând Hexi Pharma.
Mașina este distrusă complet, iar șoferul este desfigurat. Dan Condrea ar fi fost identificat de soția sa după haine.
Cauza accidentului este viteza excesivă, spun polițiștii. Aceștia mai spun că nu au văzut urme de frânare.
Actele lui Dan Condrea ar fi fost găsite lângă mașină. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs accidentul. Printre variantele luate în calcul sunt o defecțiune a automobilului, posibilitatea ca șoferul să fi adormit la volan. Nu este exclusă nici ipoteza sinuciderii.
Circulația în zonă a fost blocată în totalitate.
Firma Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, este urmărită penal în dosarul deschis la Parchetul General. Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.
Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. În acelaşi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, care ar fi fost controlate tot de Dan Alexandru Condrea.
La solicitarea procurorilor, magistrații au respins cererea de intrare în insolvență. Judecătorii au suspiciuni în legătură cu o posibilă manevră financiară printr-un offshore din Cipru, controlat de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.
Judecătorii spun că prin intermediul acestui offshore ar fi fost transferate sume mari de bani pentru a scăpa de măsurile asiguratorii dispuse în cadrul anchetei aflate în desfășurare la Parchetul General. În acest dosar, Hexi Pharma este pusă sub acuzare pentru participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.
Instanța a dispus şi oprirea producţiei de soluţii dezinfectante de către Hexi Pharma timp de șase luni. Magistrații motivează că, prin acțiunile sale, compania nu a făcut nimic pentru oprirea transmiterii infecțiilor din spitale.
În motivarea judecătorilor de respingere a cererii de insolvență se arată că Hexi Pharma a vândut produse către 300 de unități spitalicești din țară în perioada 2012-2016.
După ce testele cerute de Guvern au arătat că dezinfectanții produși de Hexi Pharma era diluați chiar de mii de ori, compania a prezentat scuze.
„În urma rezultatelor anunțate astăzi, Hexi Pharma își cere scuze, public, atât medicilor și personalului medical cât și tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformități”, arăta un comunicat al companiei.