Actualizare 23.00Un număr de 18 angajaţi, între care şi o femeie, au rămas în greva foamei, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce două persoane s-au retras din motive medicale.
Protestatarii sunt supravegheaţi de către medicii dispensarului de pe platforma chimică.
---------------------------------------------------------
Aşa şi-au manifestat supărarea 200 de muncitori, când au aflat că singura secție care mai funcționa a fost închisă din cauza lipsei de materie primă și energie electrică.
„Este a doua oară după intrarea în insolvență când combinatul se oprește. Oamenii sunt nemultumiți, nu stiu ce se întampla, nu sunt informați”, a spus Corneliu Cernev, lider sindicat Victoria.
23 de muncitori, printre care şi trei femei, au intrat în greva foamei. Acest bărbat lucrează de 20 ani la Oltchim, dar spune că niciodată nu a dus-o mai rău. În fiecare zi, face naveta de la 60 km distanţă, iar de câteva zile se împrumută ca să aibă bani de tren.
Muncitorii de la Oltchim vor să continue protestele, iar joi 200 de angajaţi de la Divizia Petrochimică de la Arpechim au promis să îi susţină. Au de gând să ceară, în faţa ministerului economiei, repornirea combinatului de la Râmnicu Vâlcea.
Oltchim a intrat în insolvenţă acum o lună, după ce a trecut în 2012 printr-o privatizare ratată. Administratorul judiciar a anunţat că are o soluţie. Înfiinţarea unei noi societăţi, Oltchim2, care să fie privatizată fără datorii, dar şi fără jumătate din cei 3.000 de angajaţi de acum.