Sute de oameni s-au strâns la Cluj-Napoca pentru a cere demisia lui Victor Ponta. În acelaşi timp, ei reproşează Parlamentului că nu a încuvinţat urmărirea penală a premierului.
- Să demisioneze, că aşa ceva nu există în toată Europa. O nesimţire şi un obraz gros ca la prim-ministrul nostru, mai rar. Să ia exemplul lui Rus şi să plece.
- Mă nemulţumesc multe lucruri, în frunte cu Ponta, care e un mincinos, care nu-şi ţine cuvântul, care spune tot felul de lucruri pe care noi nu le mai putem crede. E suficient. Noi îl vrem condamnat pe drept!
- Menifestăm împotriva unui sistem injust, împotriva hotărârii pe care Parlamentul a luat-o în privinţa urmăririi penale a lui Victor Ponta.
Protestatarii au avut mesaje pentru concetăţeanul lor, Ioan Rus, cel care a renunţat la funcţia de ministru al Transporturilor după ce i-a jignit pe românii care muncesc în străinătate.
Manifestaţia s-a încheiat cu un marş spre Prefectură, acolo unde este anunţată o noua demonstraţie, în ziua în care parlamentarii vor vota moţiunea de cenzură împotriva Executivului condus de Victor Ponta.
Şi în Bucureşti, aproape 200 de oameni s-au strâns la Piaţa Universităţii pentru a cere demisia premierului.
- Să existe bunul simţ, când eşti urmărit penal, să-ţi dai demisia, până îţi rezolvi problemele cu justiţia.
- Justiţia să-şi urmeze cursul, să facă un pas în spate, şi să-şi rezolve problemele penale.
Oamenii cer organizarea de alegeri anticipate deoarece spun că nu se mai simt reprezentaţi de membrii actualului Parlament.
Sute de oameni au pornit în marș, pe străzile din Cluj-Napoca, într-o manifestație împotriva Guvernului Ponta, în condițiile în care premierul a refuzat să demisioneze în urma acuzațiilor aduse de procurorii DNA la adresa sa.
În București, la Facultatea de Arhitectură, s-au strâns câteva zeci, poate chiar o sută de oameni.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Mitingurile au loc cu o zi înainte de votul din Parlament privind moțiunea împotriva Guvernului Ponta.
Parlamentarii PSD şi UNPR vor rămâne în bănci în timpul votului pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. Este metoda pe care liderii celor două partide o consideră cea mai sigură pentru securizarea Guvernului: în felul acesta, cred ei, sunt şanse minime să scape voturi necontrolate în favoarea moţiunii.
Liberalii, care mai au nevoie de aproape 100 de voturi pentru a demite Cabinetul Ponta, au obţinut până acum sprijinul a doi parlamentari, care au părăsit PSD. Plus alţi cinci independenţi care au anunţat că vor vota „pentru”.
Mâine, în timpul votului, erau plănuite două manifestații ale celor două partide. Dar, după ce PNL a renunţat la miting, social-democraţii au anunţat că nici ei nu se mai prezintă la contra-manifestație.