Această declarație l-a deranjat însă pe consilierul președintelui. În urma schimbului de replici, cei doi au părăsit sala.
„Multe dintre deciziile CSAT, nefundamentându-se pe un efort analitic serios, devin documente de sertar, multe dintre ele nu se pot aplica, tocmai pentru că se eludează impactul financiar al deciziilor care se iau”, a spus Dobrițoiu.
„Vărog frumos, dacă vreți luptați-vă cu mine sau cudomnul președinte. Cu cine vreți, dar nu loviți în Consiliul Suprem de Apărare a Țării”, a replicat Fota.
„Poate ar trebui să schimbăm denumirea CSAT”
„Poate ne gândim să-i schimbăm şi denumirea, că nu doare”, a spus Dobrițoiu, după ce a părăsit conferinţa care a avut loc în Aula Academiei Române.
Întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui modificată şi componenţa CSAT,Corneliu Dobritoiu a răspuns: „Componenţa, nu ştiu dacă este cazul, dar oricum vom face analize, cred că da, pentru că atât timp cât democraţiile occidentale au extins cadrul securitar prin includerea altor domenii - agricultura, mediul - instituţiile respective nu sunt reprezentate la masa CSAT. Ori, dacă aceste domenii sunt abordate de aliaţii noştri cei mari, sunt considerate ca domenii de importanţă strategică, ar trebui să fie acolo”.
Întrebat dacă şeful statului ar trebui să aibă în continuare şi rolul de preşedinte al CSAT, Dobriţoiu a răspuns: „Categoric da. Dacă respectăm prevederile actualei Constituţii, conform căreia preşedintele are atribuţii distincte în domeniul securităţii, apărării şi politicii externe, categoric trebuie să aibă şi un instrument de lucru”.