„Era haos, multă lume disperată, prieteni, probabil părinții acelor copii, plângeau, ambulanțele plecau, veneau, erau un du-te-vino, era exact ca la cutremurul din Nepal”, spune Ionuț.
Când a ajuns la locul tragediei, voluntarul a pansat răni, a pus folii pe răniți, a ajutat medicii la stabilizarea pacienților.
Ionuț Ursu spune că ambulanța și SMURD s-au implicat „exemplar” și a lăudat și implicarea pompierilor.
„M-au impresionat foarte tare polițiștii, m-a impresionat o jandarmeriță, a lăsat stația radio jos, a țipat la un coleg să o ia, pentru că "eu trebuie să ajut să resuscitez că pompierul nu mai poate". Era un pompier care resuscita și nu mai putea”, povestește el.
„S-au implicat de la mic la mare, începând de la asistentele care au ajuns primele acolo de la Maternitatea Bucur, care au tot respectul din partea mea, o să mă duc săptămana viitoare să le mulțumesc, au ajuns în șlapi, în halate, în capoate, deci era durerea lumii acolo... îți trebuia un echilibru psihic foarte stabil”, mai spune el.
Ionuț Ursu a mers și la Spitalul de Arși și la Spitalul Municipal, pentru a-i ajuta și pe medicii de acolo.
Cel mai greu de suportat, în noaptea tragediei, a fost „disperarea părinților și a prietenilor, cât și a lor (pacienților, n.r.)”.
„Era o colegă asistentă și a avut un copil (pacient, n.r.) și acel copil i-a spus: "mami, dar eu mai pot să scap? Crezi că o să mai trăiesc?" A fost impresionant. Te doare mult pentru că sunt tineri, sunt foarte mulți tineri și acea doamnă de serviciu care avea 5 copii acasă, a decedat și soțul era decedat, te impresionează mult, te lasă fără cuvinte”, spune el.