Ceapa românească nu avea cum să lipsească din coşul doamnei Terezia. Pentru că vrea să ştie cât mai multe despre legumele cumpărate, gospodina e atentă la toate detaliile.
Golden sau Florina sunt doar doua dintre sortimentele de mere românești pe care le găsim în supermarket. De azi înainte, cei care vor să știe cu adevărat ce manâncă sunt informați nu doar despre prețul produselor, ci și despre locul unde acestea au fost cultivate. Astfel, odată cu promovarea fructelor autohtone, sunt aduși în prim-plan și producătorii locali.
„Practic, sunt semnalizări care arată că sunt produse româneşti, sunt produse de o calitate foarte bună şi am grupat aceste produse astfel încât clientul să le identifice foarte uşor şi să le găsească împreună" , a explicat Stelian Stana, director supermarket
Drumul celor mai mulţi producători autohtoni spre o piaţă de desfacere largă este, însă, lung. Principalul loc unde oamenii îşi vând roadele toamnei rămâne, încă, tot piaţa din colţul blocului. Este şi cazul familiei Marianei, care cultivă, în judeţul Timiş, o mare varietate de produse.
Cunoaşterea produselor, descoperirea gusturilor locale şi sprijinul din punct de vedere economic a regiunii sunt doar câteva dintre avantajele cumpărării de fructe şi legume româneşti.